Вовчиці, вам дзвониться чи не дзвониться?: Мережу сколихнув пост від ОДА, адвокати зазначають про порушення авторського права

  У Фейсбук справжній ажіотаж викликав допис в спільноті Житомирської ОДА, який стосувався «гарячої лінії» очільника облдержадміністрації. Справа в тому, що в дописі використали фрази однієї з найвідоміших пісень відомого співака Олега Винника — «Вовчиця».

 

  З самим дописом, а точніше з його скріншотом, ви можете ознайомитися в цьому матеріалі. 

38138927 945806518961426 7839997911587880960 n

   От лише юристи мають свою думку з цього приводу. Зокрема, на сторінці спільноти одного з житомирських адвокатських бюро з'явилася наступна інформація: 

  «Кілька днів тому на офіційній сторінці Житомирської ОДА у мережі Facebook з'явився досить суперечливий пост (зі змістом можна ознайомитися на фото нижче).
Аналізуючи аспекти законодавства, існує підозра , що smm-спеціаліст/ка не узгодив/ла такі дії з юристами. 
  Якби Олег Винник був нашим клієнтом, ми би схилялися до наступних аргументів: 

- На сьогодні, юридичні терези на боці захисту фотографії авторським правом за умови, що вона створена творчою працею. Адже видно, що фотосесія була проведена у творчому антуражі, тому таке фото є продуктом індивідуальної творчості автора, що відображає його особистість.
- Ґрунтуючись на юридичних аспектах авторського права, не забуваємо про презумпцію оригінальності будь-якого твору. Навіть, якщо НА ВАШУ ДУМКУ, "злизане" чуже фото примітивне і не унікальне, в будь-якому випадку, воно Є оригінальним і ОХОРОНЯЄТЬСЯ АВТОРСЬКИМ ПРАВОМ, доки не буде доведено протилежне.
- ЗАУВАЖИМО, що законодавство дозволяє використовувати об’єкти авторського права лише за письмовою згодою правовласника або у вигляді цитати; використання твору в обсязі, виправданим метою як ілюстрація у виданнях, передачах, звуко-відеозаписах з навчального характеру; та інших чітко визначених випадках.
Спірний контент порушує особисті немайнові права та завдає шкоду відповідному немайновому благу - діловій репутації.
Але, не дивлячись на те, чим апелює в даній ситуації юридичний відділ ОДА, паблік Житомирської ОДА використовує фото без підпису та дозволу, чим порушує майнові та немайнові права автора. 
Незважаючи на практику Європейського суду з прав людини, в якій сформовано підхід, що межа допустимої критики щодо публічної особи є ширшою, ніж щодо приватної особи, Житомирська ОДА дозволила собі на офіційному ресурсі висміяти ділову репутацію відомого співака, що є порушенням законодавства. 
Будьте уважні та обережні у використанні чужих матеріалів, та не забувайте про свої авторські права»

 

Последнее изменение Четверг, 02/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework