×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі молодих науковців обговорювали права людини

26-27 листопада в Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Права людини: історичний вимір і сучасні тенденції»

котра проводилася у рамках плану заходів Житомирської обласної  державної адміністрації до Всеукраїнського тижня права.

Організаторами наукового заходу виступили Житомирський державний університет імені Івана Франка, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Житомирський національний агроекологічний університет.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім. І.Франка.

n2811141776

«Проблеми, які планується обговорити на конференції є міждисциплінарними, тому що вони зачіпають не лише правознавців і юристів, а й фактично всіх тих, хто готується стати педагогом, практичним психологом», - підкреслила необхідність проведення подібних заходів проректор з наукової та міжнародної роботи ЖДУ імені Івана Франка Наталія Сейко.

Основним завданням конференції організатори ставили проаналізувати основні тенденції розвитку правової системи України у сфері забезпечення прав людини, намітити головні шляхи їх можливого покращення,   підвищити рівень обізнаності молодого покоління у сфері правознавства.

n2811141776 1

«Нам усім потрібно знати основи правових знань, щоб уміло їх застосовувати у щоденному побутовому житті, бо в наш час незнання юридичних норм дорого обходиться», – наголосив завідувач кафедри Іван Ярмошик.

Під час конференції працювало п’ять секцій: «Права людини в історії українського державотворення», «Права людини в суспільній думці українських мислителів», «Козацтво як правовий фактор українського державотворення», «Актуальні проблеми прав людини, держави та правової системи» та «Міжнародні правові механізми захисту прав людини». Також під час наукового заходу, присвяченого правам людини, працювала й дві студентських секції.

n2811141776 2

Наукова-практична конференція стала ще однією ланкою у ланцюгу наукових досліджень, які підтверджують зацікавленість науковців та студентів нашого університету проблематикою прав людини.

Зауважимо, що це не перша конференція з правознавства, організаторами якої виступають франківці, але цьогоріч вона зібрала найбільшу кількість учасників – понад сто. Відтак, можна констатувати, що дедалі більше молодих науковців входить у сферу досліджень, пов’язаних із правами людини та їх реалізацією.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework