Правоохоронці перевірять законність дій чиновників міськради

  У липні 2018 року активісти  ГО  Антикорупційний Рух Житомирщини звернулися до правоохоронних органів міста з заявою про злочин щодо протиправних дій управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради. 

  "Мова йде про те, що протягом декількох років посадові особи управління не проводять конкурси з визначення автомобільного перевізника на автобусних маршрутах загального користування, керівник одноосібно визначає автомобільних перевізників та укладає з ними тимчасові договори, чим порушує антиконкурентне законодавство, перевищує службові повноваження та знищує конкурентні умови на ринку пасажирських перевезень у м. Житомирі, - розповідають в громадській організації.

  Наразі прокуратура міста Житомир повідомила нас про те, що за результатами нашого звернення було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018061020000182 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України за фактом можливого зловживання своїм службовим становищем службовими особами управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради під час визначення автомобільних перевізників. Підслідність було визначено за слідчим Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області. 
До речі, копію нашої заяви про злочин ми надіслали також до обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та на міського голову. Відповідь поки що отримали від останнього, але за підписом його заступника з питань транспорту Дмитра Ткачука.

  На чотирьох сторінках Дмитро Григорович посилається на Закони України «Про місцеве самоврядування», «Про автомобільний транспорт», а також постанову Кабміну «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування». Попри розлогий лист, відповіді на запитання на яких підставах підзвітне йому управління не проводить конкурси на визначення перевізника там не знайшлося.

  Тож сподіваємося на правоохоронні органи, що доведуть справу до логічного завершення в межах чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework