×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сьогодні виповнюється 23 роки відтоді, як на карті світу остаточно постала нова самостійна держава – Україна. ВІДЕО

1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі наш народ сказав своє рішуче "так" державній незалежності, за яку 24 серпня проголосувала Верховна Рада".

На референдум було винесено одне єдине питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Текст Акту проголошення незалежності України, що був прийнятий Верховною Радою 24 серпня 1991 року, було наведено у виборчому бюлетені.

Громадяни України висловились на підтримку незалежності. Акт проголошення незалежності України було підтримано в усіх 27 адміністративних регіонах України. Результати Всеукраїнського референдуму виявилися більш ніж переконливими – 90,32% громадян Української РСР підтвердили чинність Акту проголошення незалежності України.

Сьогодні з 23-ю річницею проведення референдуму про незалежність привітав українців і Президент України Петро Порошенко.

Він зазначив, що "минуло трохи більше двох десятиліть, що відділяють нас від тієї величної події. Однак випробувань на долю України випало стільки, що їх було б забагато і для столітньої історії. Найстрашніше з них - нинішня війна".

"Рівно рік тому, у неділю 1 грудня, сотні тисяч громадян вийшли на київський Майдан, щоб висловити обурення кривавою розправою режиму Януковича над студентами. У цей день українці знову засвідчили своє прагнення бути незалежним народом. По суті це був ще один референдум, який вкотре підтвердив наш історичний вибір", - зазначає він.

n0112141807

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Последнее изменение Понедельник, 01/12/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework