У Житомирі працівники «Житомиргазу» вийшли на страйк

  Відео у мережі опублікувала користувачка Катерина Чумак, фахівець із зв'язків з громадськістю ПАТ "Житомиргаз".

  Сьогодні, 2 жовтня, обласні розподільчі компанії проводять страйк біля стін НКРЕКП у. Як повідомлялося раніше, загалом у стайку планують взяти участь понад 24 ПАТів, що займаються по всій Україні розподілом газу. Причина — низький тариф на розподіл газу, який ставить під загрозу можливість підприємств працювати.

  З початку поточного року по вересень 2018 року з ПАТ “Житомиргаз» звільнився 281 працівник. Таким чином, плинність кадрів склала 12%.

  "Газорозподільні компанії України, разом із ДК "Укргаз", вийшли під стіни адмінбудівлі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг з вимогою звернути увагу на проблему відтоку кадрів по підприємствах, що тягне за собою можливість техногенних катастроф на газових мережах по всій Україні, забезпечити нормальне функціонування газорозподільної системи, забезпечити гідні умови та оплату праці.

  ПАТ "Житомиргаз" вчергове звертає увагу на масштабність проблеми катастрофічного відтоку кадрів підприємства. Цього разу працівники змушені шукати діалогу із керівниками держави через страйк. Тариф на розподіл, що на сьогодні складає 9% від ціни на газ (63 коп) не покриває усіх витрат підприємства, в тому числі і на гідну оплату праці кваліфікованим працівникам газорозподільні компаній. В той час, кошти із тарифи на розподіл також направляють на капітальні ремонти та обслуговування мереж, на виконання інвестиційної програми підприємства, зокрема встановлення індивідуальних приладів обліку для споживачів. 
На сьогодні підприємства потерпає від недокомплекту по кадрах, що тягне за собою негативні наслідки по роботі компанії вцілому: підприємству не вистачає слюсарів, обхідників, майстрів, контролерів та інших кадрових одиниць, без яких функціонування підприємства, а також безпечний та безперебійний розподіл природного газу усім категоріям споживачів просто неможливий. 
У період проведення акції протесту робота ПАТ "Житомиргаз" по всій області залишається стабільною.

  Довідка. Через неконкурентний рівень оплати праці кваліфіковані спеціалісти йдуть з підприємства. За дев’ять місяців поточного року плинність кадрів ПАТ «Житомиргаз» склала 12%. Звичайною є плинність кадрів на рівні до 5% на рік від загальної чисельності персоналу компанії. З січня по вересень 2018 року з підприємства звільнився 281 працівник", - йдеться в повідомленні ПАТ «Житомиргаз».

Последнее изменение Вторник, 02/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework