×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Коли закриють житомирське провалля?

  Практично два роки тому, в жовтні 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів в підземелля провалився екскаватор.

 Краєзнавець Георгій Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття, та значної історичної цінності не має. Але житомирянам захотілося теж мати якусь «цікавинку» в місті, та знайдене підземелля збиралися облаштувати на кшталт оглядового майданчика. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.
ok 25.10.6000jpg

  Нарешті, 14 липня 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав в Фейсбуці про те, що провалля на вулиці великій Бердичівській почали накривати. Але сьогодні вже кінець жовтня, та на фото ви маєте можливість подивітися, в якому жахливому стані знаходиться провал. Дошки, якими все було тимчасово накрито, практично згнили та зламалися. На даний час стан провалля становить дуже велику небезпеку для містян. На фото бачимо: якщо туди потрапить мала дитина, вона навряд чи зможе самостійно врятуватися. Навіть дорослі можуть отримати важкі травми.

  На сайті міськради раніше з'явилася інформація про те, що це питання було винесено на сесію міської ради. Раніше всі комісії підтримали питання щодо виділення коштів на закриття провалу. Для накриття необхідно 187 тисяч 679 грн.
  Начальник управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов так прокоментував цю ситуацію: "На даний час гроші сесією міськради вже виділені і ми вже замовили матеріали, на цьому тижні спеціалісти почнуть займатися накриттям провалу. Якраз тільки що я спілкувався з ними, в четвер почнуть відвантажувати плити. Спочатку встановлять плити, а потім накриють склом. Це буде пласка конструкція, огороджена з боків гранітними полусферами.

  Ми відмовилися від попереднього проекту в вигляді піраміди як дуже вартісного. Скло та сама конструкція покриття буде «антивандальним». По склу можна буде навіть ходити. Але все ж, як ремарку, я можу  нагадати, що мешканцям нашого міста потрібно самим берегти нашу історію та турбуватися про те, як виглядає наш Житомир. Наприклад, не так давно на Михайлівській на зону фонтану заїхала вантажна машина, незважаючи на те, що там пішохідна зона. Зараз фонтан відключений та законсервований на зимовий період, але факт залишається фактом. Наші люди не завжди цінують те, що мають..."

Руслан Мороз, zt.20minut.ua

 

 

Последнее изменение Пятница, 26/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework