×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині проводять оплачувані громадські роботи для безробітніх. ФОТО

  На території Баранівської міської ОТГ діє пілотний проект «Рука допомоги», який реалізується за підтримки Світового банку в рамках більш широкої стратегії модернізації системи соціальної підтримки населення.

  Мета проекту — допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес. Саме для таких людей створено проект «Рука допомоги». Він передбачає залучення учасників до економічної активності з урахуванням особливостей та прагнень кожного з них.
Тому, Баранівською районною філією у рамках пілотного проекту проводиться активне використання механізмів пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачених законом «Про зайнятість населення», їх тимчасову зайнятість через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги (безвідсоткового кредиту) для започаткування власного бізнесу.
Для 5 безробітних громадян - учасникам проекту запропоновано участь в оплачуваних громадських роботах та їх працевлаштування.

  Особи, які долучилися до заходу за направленням районного центру зайнятості, по міській раді та 4 старостатам відкрився чималий фронт робіт із благоустрою парків, приведення у належний санітарний стан дитячих майданчиків, вулиць. Під час організованого прибирання безробітними було вирубано кущі та скошено траву, розчищено території біля адмінбудівель, приведено у належний стан клумби та газони.
  Оплачувані громадські роботи є ефективним засобом реалізації політики зайнятості населення, який сприяє мотивації до праці та трудовій адаптації безробітних, поліпшує їх матеріальний стан. Організація таких робіт - дуже важлива ділянка роботи центру зайнятості, яка дає змогу більш раціонально використовувати робочу силу, сприяє тимчасовій зайнятості населення та пом’якшенню соціальної напруженості на ринку праці.
Отже, пілотний проект дає дієві стимулюючі інструменти для повернення довготривалих безробітних до активного життя шляхом організації громадських робіт.

ok 31.10.5036jpg

 

 

Последнее изменение Среда, 31/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework