Житомиряни просять не ліквідовувати лабораторії при дитячих та дорослих поліклініках, де беруть кров з пальця

  Відповідне звернення з'явилося на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради сьогодні, 1 листопада. 

 

  «Не ліквідовувати лабораторії при дитячих та дорослих поліклініках, що займаються забором крові з пальця. Просимо залишити діючими лабораторії при дитячих та дорослих поліклініках (ЦПМСД) м. Житомира, що займаються забором крові з пальця. А також залишити право вибору - робити загальний аналіз крові з вени чи з пальця - на розсуд пацієнта (у випадку дитини - батьків).

  Суть проблеми: щоб зробити загальний аналіз крові тепер усім без винятку (найгірше – малюкам) лізуть у вену. Крові для цього (одного) аналізу набирають чомусь аж 5 кубиків! Крім цього, постійної медсестри на цій опреації немає, часто-густо у вену лізуть медсестри, які цього робити не вміють і на превеликий жах – наслідок – спорчені вени, руки у синцях наших дітей. Якщо кров не можуть набрати, дитину відправляють у лабораторію, де дуже спритно і швидко беруть кров з пальчика. На запитання: «Чому всім дітям тепер не беруть кров з пальця, як це було дотепер, педіатри дають прочитати листок-пам’ятку під назвою «Переваги забору венозної крові» (аж 5,0 кубиків, мл!).

  У цій пам’ятці написано, що аналіз, зроблений з капілярної крові не дає точного результату. Але пацієнти в одному місті спілкуються між собою. І, наприклад, пацієнти обласної клінічної лікарні ім. Гербачесвського розповідають, що для загального аналізу крові їм цю кров беруть з пальця, а не з вени, у спеціальні капілярні мікровети, набираючи лише 0,5 мл крові (а не 5,0 мл, як у наших дітей).

  Є ряд інших недоліків при взятті крові з вени:

  1. Щодо точності аналізу. Пишуть, що апарат визначить краще, ніж людина. Але, насправді, він може клітини крові нестандартного розміру прийняти за інші (тромбоцити за еритроцити, щось на зразок такого). Тоді як людина неодмінно бачить цю різницю. І ще додам, що, зі слів людини з медосвітою, яка працювала із цим аналізатором, він, щоб не вживати нецензурної лексики, не дуже якісний.

  Висновки робіть самі.

  1. Травмуються вени. Уявіть собі забір крові з вени у маленької дитини. Дорослому не завжди попадають з першого разу, а що вже казати про дитину.

  Як то кажуть, із хронік, - 6-річний хлопчик, тримали двоє дорослих, та взяти кров так і не змогли. При тому, що це робив спеціаліст (один! на поліклініку, який має такий фах). Про плач і крик дитини я вже мовчу. В результаті, пішли здавати кров із пальця.

  Підлітки втрачають свідомість.

  Це просто випадки-факти.

  1. Вени рубцюються та ховаються від великої кількості втручань (а якщо є потреба здавати кілька разів за місяць?)
  2. Великий обсяг забору крові.

  У брошурах йдеться мова про 0,5 мл, тоді як по факту поліклініка закупила 5-8 мл обладнання для забору крові. Для дитини це багато, тим більше, що йдеться мова про звичайний загальний аналіз крові!

  1. Брак спеціалістів, що вміють брати аналіз з вени.

  В одній із дитячих поліклінік - це одна людина на всю поліклініку!

  1. Існує ймовірність тромбування та інфікування вени.

  Ми - у відчаї! Тому дуже просимо Вас допомогти подолати безвідповідальність тих посадових осіб, які дали наказ робити такі експерименти з малюками!

  Ми вважаємо, що перед початком будь-якої справи (реформи), спочатку потрібно порадитись з батьками та пацієнтами.

  І ще, потрібно мабуть, дати тим лаборантам оті вакуумні системи, капілярні мікровети, щоб не лізти у вени. Тоді батьки дітей будуть задоволеними, а не розлюченими (бо є причина – діти!) і підтримуватимуть медичну реформу.

  Ми, як споживачі медичних послуг, вимагаємо, щоб лабораторії, у яких береться забір крові з пальця, були залишені при дитячих та дорослих поліклініках.

  А також, щоб була залишена можливість вибору – здавати кров із пальця, чи із вени за бажанням пацієнта (в випадку дитини – батьків).

  Кому ця ситуація не байдужа, я закликаю Вас залишити свій підпис під петицією», — йдеться в тексті звернення.

  Наразі петиція отримала 0,4% від потрібної кількості підписів. Наразі триває їх збір. Підтримати звернення можна тут.

Последнее изменение Четверг, 01/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework