×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині цьогоріч не вродили жолуді

А врожай жолудя цьогоріч лісівників зовсім не радує, - констатує перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.

– Фактично, насіння дуба звичайного заготовлено менше половини від запланованого. Трохи краща ситуація з дубом червоним – його ми зібрали з надлишком.

Проте у прес-службі ЖОУЛМГ повідомляють, що у лісівників все одно не має бути проблем з садивним матеріалом. Адже в достатній кількості саджанців дуба дво- та трирічного віку – ними і будемо проводити садіння. Отож, всі ділянки, заплановані під дуб – будуть заліснені саме дубом.

Крім 20 тонн жолудя, лісівники області в цьому році зібрали майже 3,5 тонни горіха та понад 200 кг насіння кісточкових порід. Майже 500 кілограмів каштана, 40 кг калини та 198 кг ліщини чекають весни в насіннєсховищах лісогосподарських підприємств. 50% усього насіння заготовлено на спеціальних лісонасіннєвих плантаціях і має покращені генетичні властивості.

Досвід показує, що вирощені таким чином дерева мають на 20-30 % кращі показники продуктивності. Цікаво, що крім звичних для нашого регіону порід, лісівники вводять і більш рідкісні. Скажімо, в Новоград-Волинському лісгоспі заготовили 7 кілограмів насіння черешні, в Ємільчинському, Житомирському, Малинському та Овруцькому лісгоспах висіватимуть айву, в Білокоровицькому – зіновать, а в Попільнянському - кизил. В теплицях та на розсадниках лісогосподарських підприємств вирощено 35,2 мільйона сіянців основних лісоутворюючих порід, якими навесні лісівники заліснюватимуть вільні площі.

n 0912141928

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework