×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

В Бердичеві перебування дітей учасників АТО в садочках буде безкоштовним

  Відповідне рішення було прийняте 23 листопада на засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради і члени виконкому його одноголосно підтримали.

  Раніше вже голова Спілки учасників АТО Бердичева і Бердичівського району піднімав дане питання, проте тоді під час формування міського бюджету перепоною для рішення про звільнення від сплати було недофінансування медичної і освітньої сфер, на що також потрібні були кошти з міського бюджету і немалі.

  На позачерговій сесії міської ради депутат від «Патріотичної партії» Станіслав Лужанський у пункті «Різне» знову звернувся до міського голови з проханням розглянути дане питання і прийняте позитивне рішення. На це міський голова зазначив, що вони вже вивчають дане питанням, проводять підрахунки кількості таких дітей і суми, яку потрібно виділити з міського бюджету.

  23 листопала заступник міського голови Валентина Адаменко виступила перед присутніми членами виконавчого комітету, апелюючи до цифр та роз’яснюючи дану ситуацію, враховуючи ще й харчування таких дітей в садочках та групах продовженого дня, а також питання по харчуванню дітей з сімей загиблих учасників АТО.

  У виступі заступника міського голови було зазначено, що дітей, чиї батьки воювали у зоні АТО або ООС, у дитячих садочках налічується майже 300 осіб. За дорученням міського голови розглядалося 2 питання: зменшення плати за перебування таких дітей у дитсадках на 50% або ж повністю звільнення таких сімей від оплати. Якщо повністю звільнити від оплати за перебування, то сума котру потрібно на це виділити з міського бюджету, становитиме 1 мільйон 800 тисяч гривень. Розрахунок проводився з урахуванням того, що діти кожного дня ходитимуть до дошкільного закладу, бо плата нараховується за фактичне відвідування – 22 дні, проте мало хто щоденно відвідує садочок.

  Що ж до дітей сімей загиблих бердичівлян, які навчаються у школі, то вони вже були повністю звільненні від сплати за харчування, але було дано завдання розглянути ще можливість звільнення таких дітей від сплати за харчування під час перебування в групах продовженого дня. Їх навчається 11 осіб і з міського бюджету потрібно виділяти на харчування по 20 тисяч гривень на місяць, а за рік фактично це виходить 240 тисяч гривень.

  У підсумку розгляду цього питання міський голова наголосив, що і дітей з сімей загиблих потрібно звільнити від сплати за харчування, і перебування дітей учасників АТО в садочках також зробити безкоштовним. Відповідне рішення було прийняте і підтримане членами виконавчого комітету. Далі під час формування міського бюджету на наступний рік необхідні суми будуть передбачені.

Джерело: rio-berdychiv.info

 

Последнее изменение Понедельник, 26/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework