На Житомирщині новорічна ялинка змінює ім´я

   А якщо бути точнішим – то і «прізвище» теж. Відтепер вона буде «різдвяним деревцем». Принаймні так вона позначатиметься в лісівничій документації. 

  Власне на тому, що ялинка є символом Різдва, а не Нового року, повсякчас наголошують і священики. Позаяк ці два свята йдуть поруч, то в атеїстичному Радянському Союзі ялинку перетворили на новорічний атрибут.

  Сьогодні ж варто пригадати, що саме символізує ялинка та прикраси на ній і під нею.

  Лісівники ж пропонують прикрашати оселю не штучним деревцем, а живим. Бо тільки в живій ялинці зможе оселитися таємничий дух свята на честь народження Сина Божого. А про цілющі аромати хвої і говорити годі!

  «Безпідставними є і перестороги, що передсвяткове вирубування хвойних деревець є катастрофічним і завдає значної шкоди лісу, - запевняють лісівники. – Щороку в державних лісогосподарських підприємствах Житомирщини створюється близько 100 гектарів плантацій ялин - це 80-100 тисяч штук деревець спеціально для прикрашання житла до свят. Крім цих плантацій щорічно лісівники області створюють близько 4000 гектарів лісових культур хвойних порід – ці насадження «житимуть» до 80-річного віку.»

  Нагадаємо, що за тиждень в лісгоспах області запрацюють ялинкові базари, де кожен бажаючий зможе вибрати собі деревце за доступною ціною, яке обов’язково створить в оселі святковий настрій. 

  Державна лісова охорона звертається до тих, хто має звичку ялинку з лісу просто поцупити: який дух вона принесе в хату і чи зможе стати символом такого світлого свята крадена річ?!

  Отож лісівники Житомирщини запрошують мешканців та гостей області відвідати ялинкові базари та бажають усім веселого Різдва.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework