×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Загроза поширення на Житомирщину вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на сьогодні є цілком реальною

Про це повідомив завідуючий сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук в ході спільної наради спеціалістів ветеринарної медицини, мисливських господарств та Державної служби з надзвичайних ситуацій в області

, - повідомляють у прес-службі ЖОУЛМГ.

Що ж робити, аби попередити проникнення вірусу на територію нашої області? « Звісно, дикий кабан ходить, де йому заманеться і зупинити його міграцію ми не  в змозі, - роз’яснює Роман Олексійович, -  проте мінімізувати її ми зобов’язані. Для цього необхідно організувати підгодівлю тварин на тій території, де вони проживають.

Всім працівникам мисливських господарств рекомендовано утриматися від розведення свійських свиней у власних підсобних господарствах – це також зменшить ризик поширення хвороби.

До всіх мисливців настійливе прохання не використовувати на полюванні собак, бо вони можуть стати переносниками збудника хвороби. Єгерська служба кожного мисливського господарства має забезпечити надання проб добутої на полюванні тварини на дослідження у службу ветеринарної медицини.

У всіх мисливських господарствах мають бути обладнані спеціальні місця для оброблення добутих на полюванні тварин, як того вимагають санітарно-ветеринарні норми.»

В мисливському господарстві «Каміа плюс», що розміщене на території Андрушівського лісництва Попільнянського держлісгоспу до організації всіх необхідних заходів задля недопущення занесення збудника АЧС ставлення надзвичайно пильне. Адже у їх вольєрі площею 500 гектарів мешкає майже 200 особин дикого кабана.

«На в'їзних воротах  вольєра обладнані дизбар'єри та санпропусники, - демонструє своє господарство керівник »Каміа плюс» Анатолій Ніколенко.  - Особливу увагу приділяємо автотранспорту, що заїжджає, адже невідомо, де він їздив, і що возить на своїх колесах – тому їх ми обов’язково обробляємо хімічними розчинами. Щоденно єгері та мисливствознавці оглядають лісові масиви чи немає, бува, загиблих тварин.   На підгодівельних майданчиках працівники спостерігають, чи не з'явилися у звірів ознаки хвороби: схуднення, кволість, невластива форма хвоста тощо. Регулярно здаємо проби на лабораторні дослідження у ветеринарну службу.»

В минулі роки в листопаді-грудні господарство закуповувало тварин в інших регіонах і завозило до вольєри. В цьому ж році зі зрозумілих причин від цього відмовилися.

n 1212141996

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework