×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За минулий тиждень під час пожеж на Житомирщині загинуло 5 чоловік

На території області за минулий тиждень виникло 30 пожеж. Під час ліквідації загорянь виявлено 5 загиблих осіб. У цілому протягом року на пожежах загинуло 94 людини.

Осінньо-зимовий період є особливо небезпечним, адже обігріваючи наші домівки, ми можемо наробити лиха навіть, не підозрюючи про це.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Більшість пожеж із трагічними наслідками виникає у житловому секторі, а саме у сільській місцевості. Жертвами вогняної стихії зазвичай стають самотні пенсіонери, інваліди та безробітні люди. Вони проживають у старих дерев’яних будинках, де пічне опалення та електрообладнання вже давно застаріло, а коштів для усунення подібних побутових недоліків у них немає.

Серед останніх пожеж, що позбавила життя людину, згадаємо надзвичайну подію, що сталася в с. Турчинка Володарсько-Волинського району. Внаслідок пригоди загинула 90-річна господиня оселі, яка проживала одна. Вогнеборці під час ліквідації пожежі виявили її бездиханне тіло. Допомогти жінці вже було неможливо. За попередньою версією займання виникло через порушення правил експлуатації пічного опалення.

- Кожен хто користується пічним опаленням, повинен стежити за тим, щоб піч у будинку була завжди справною, без тріщин у кладці, - зазначає заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Шахрай. - Ні в якому разі не слід залишати печі, що горять без нагляду, чи доручати наглядати за ними дітям. Адже навіть за підлітками треба пильнувати. Останній випадок, що стався с. Ковалево Олевського району є тому прикладом. Так, 15-річний юнак вирішив розтопити грубу за допомогою бензину. Така витівка коштувала йому здоров’я. Стався спалах і, як наслідок, постраждалого госпіталізували до травматологічного відділення Олевської центральної районної лікарні з діагнозом: опік полум’ям 2-3 ступеня верхньої третини тулуба та голови. Ураженими виявилися 7 % тіла.

n 1512142016

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework