На Житомирщині полювання на козулю обійшлося браконьєрам у 32 тисячі

  Сучасне полювання на лося має великий моральний недолік. Лось, як правило, поводиться в лісі як домашня тварина, не боїться мисливців і добувати його все одно, що застрелити домашню тварину. 

   Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

  Лось європейський (Alces alces) є найбільшим представником родини оленевих та окрасою довкілля України. Нагадуємо, що на даний час відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 41 від 03.02.2017 «Про заборону полювання на лося» заборонено полювання на лося європейського (Alces alces) на території України строком на 25 років.

  В той же час, козуля - це найменший, найстрункіший і найбільш граціозний представник родини оленевих у наших областях. Справа честі кожного мисливського колективу та екологів сприяти розмноженню і утриманню популяції цих тварин у науково обґрунтованих межах. 

  Під час чергового рейду інспекторами Держекоінспекції Поліського округу, було виявлено рештки самця лося європейського. Наслідки цього жахливого злочину було виявлено на узбіччі автодороги Київ–Чоп поблизу с. Соколів Пулинського району Житомирської області. Про даний факт було повідомлено представників Пулинського ВП з метою встановлення браконьєрів, які вчинили дане правопорушення.

  Також в ході проведення рейдових заходів в мисливських угіддях ТОВ «МРК «Сапсан Полісся» було зафіксовано факт незаконного полювання двома мисливцями смт. Миропіль, Романівського району, Житомирської області, внаслідок чого було незаконно (без спеціального дозволу – ліцензії) добуто одну особину самця козулі європейської (Capreólus capreólus). Порушників Закону інспекторами Держекоінспекції Поліського округу було притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною другою статті 85 КУпАП. В той же час, працівники національної поліції Романівського ВП Новоград-Волинського ВП вилучили у порушників дві одиниці мисливської гладкоствольної зброї. За незаконне добування однієї особини самця козулі порушникам нараховано шкоду в сумі 32 тис. грн. та складені матеріали направлено до суду для подальшого розгляду. 

  Одночасно повідомляємо, що державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками правоохоронних органів здійснюють заходи по дотриманню вимог природоохоронного законодавства на території мисливських угідь державних лісомисливських підприємств, районних обласних організаціях УТМР, громадських мисливських організацій та товариств з обмеженою відповідальністю.

  З початку листопада 2018 року по теперішній час на території Житомирської та Рівненської областей виявлено 31 випадок порушень правил полювання, за результатами яких складені протоколи про адміністративні правопорушення та накладенні штрафні санкції на суму 42,761тис.грн.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework