У Вересах створюється влада з “англійською королевою”

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин своїм розпорядженням № 1203 від 28 грудня 2018 року наказав перевести працівників Вересівської сільської ради на відповідні посади до Житомирської міської ради.

  Після знищення вересівськими та житомирськими бізнесменами за потали колишнього сільського голови та місцевих депутатів Вересівської сільської ради тут Житомирська міська влада створила свій орган влади - Управління з розвитку села Вереси Житомирської міської ради, передає silske.org. Його начальником, як і прогнозувала редакція "Сільського життя", призначено колишнього секретаря сільради Григорія Лялевича. На минулій посаді він був тією "робочою конячкою", яка тягнула увесь "віз" адміністративної роботи в колишньому органі влади, тому можна вважати, що нова посада йому до снаги.

  Щодо інших призначень у новостворене управління, то з 2 січня туди переведено по переведенню на відповідну посаду: Світлану Хас - головним бухгалтером, Олександра Козачука - землевпорядником, Тетяну Головчук - юристом, Петра Безверхого - водієм, Світлану Мосійчук - прибиральницею, Нілу Пушкар - опалювачем на півставки.

  Про справжню "незалежність" нинішньої влади вересівської громади та свободу її дій говорить той факт, що навіть водія, прибиральницю та опалювача призначив не начальник управління, а сам Житомирський міський голова своїм розпорядженням, який навіть у опалювача "відстьобнув" півставки, бо, мабуть, вважає, що вона дуже багато одержує. При цьому бухгалтеру, землевпоряднику та юристу встановлено надбавки до зарплати 15-25%.

 Хоча, все ж, вище вказаним розпорядженням міський голова наважився дещо довірити й начальнику управління: ознайомити новопризначених працівників з даним розпорядженням та посадовими інструкціями, при цьому не забувши нагадати вересівському начальнику, що зробити це потрібно під розпис. Напевне гадає, що Г.Лялевич (на фото) цього не знав.

kd10011905 2 Тож, як бачимо, як і передбачала редакція газети "Сільське життя", у Вересах створено двовладдя: з’явилося управління з розвитку села Вереси на чолі з Г.Лялевичем, а посаду в.о. старости отримав колишній сільський голова О.Шут.

  Враховуючи обсяг завдань, що стоять перед цими структурами, то цілком ймовірно можна спрогнозувати і конфлікт між цими гілками влади, оскільки за нинішніх умов посада "в.о. старости" - це "п'яте колесо у возі". Вона віддана житомирськими бізнесменами О.Шуту за його діяльність у знищенні Вересівської сільради, що надало можливість їм отримати значні надходження до міського бюджету і відповідним чином спрямувати їх на радість собі. Ця посада нагадує англійську королеву, яка сидить на троні, але не править.

  Звичайно, стримуючим фактором спочатку тут може бути родинний фактор, оскільки Г.Лялевич одружений з рідною сестрою О.Шута і став секретарем сільради саме за його протекцією. Проте, місцевий люд вважає, що багатогранна діяльність начальника управління рано чи пізно призведе до конфлікту - найде, як кажеться, коса на камінь.

  Про розвиток подій у Вересах - у наступних номерах газети. Будьте з нами. Передплачуйте "Сільське життя" до 25 числа будь-якого місяця.

Богдан Стріха, silske.org

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework