Лісовий мандат: на Житомирщині депутати «подарували» ділянку своєму лісгоспу

  Порушення законодавства щодо конфлікту інтересів «на місцях» - явище звичне. У селі Словечне на Житомирщині місцеві депутати віддали 30 гектарів земельної ділянки у постійне користування «Словечанському лісгоспу агропромислового комплексу». З 26 депутатів – 12 працевлаштовані у цьому держпідприємстві.

   «Це рішення приймалось не просто так. Була передісторія», - пояснює секретар Словечанської сільської ради ОТГ Житомирської області Павло Верпівський, - «Староста округу 5-ого – Усівського – Сичевська Тамара. Вона декілька разів сигналізувала нам, що є факти вирізки дубів саме на цій ділянці».

  Потім місцевий лісгосп звернувся до селищної ради за дозволом на виготовлення документації (цитуємо): «З метою охорони лісу від пожеж та самовільних вирубок в лісових масивах, розташованих на території села Усове, які на даний час не передані в користування лісових підприємств».

  Знімальна група «СтопКору» навідалась в Усове. Ось що нам сказав місцевий лісничий у відповідь на запитання щодо передачі ділянки внаслідок того, що на території цього лісу нібито постійно вирізали і крали дуби: «Ні. Це неправда. Там може якщо і крали, то сухостою».

  А ось що відповіли у лісгоспі: «Знову ж почалось, що була якась підозра, що корупція… Я не зовсім розуміюся в цьому питанні. Тож було вирішено, що ми взагалі не займаємося цією ділянкою, раз питання поставилось таким чином. На даний час дана ділянка не прийнята», - повідомив начальник лісового відділу ДП «Словечанський лісгосп АПК» Едуард Устименко.

  Подробиці резонансної справи дізнавайтесь з відеосюжету Артема Лагутенка:

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 04/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework