Вони – і професіонали, й естети: В одному з будівельних ліцеїв Житомирщини відбувся конкурс малярів. ВІДЕО

  Якщо, оцінюючи кінцевий вигляд нового збудованого приміщення, ви прицмокуєте від задоволення, знайте: один із вирішальних штрихів у цій справі – за фахівцем, ім’я якому маляр.

   Так уже склалося, що нині у країні класних малярів, як і представників багатьох інших робітничих професій, хоч до «Червоної книги» вписуй. І, аби вони не зникли повністю, існують заклади, подібні до Бердичівського професійного будівельного ліцею. Протягом двох днів у ньому тривав конкурс малярів: і учні, і майстри виробничого навчання мали продемонструвати теоретичні та практичні знання й навички.

  Щодо практики, то учні-учасники конкурсу вправлялися у шпаклюванні поверхонь. Здавалося б: заколотив розчин і наноси собі потихеньку… Та недарма ж конкурс: значить вже не так усе просто. Ну хоча б той самий розчин… Занадто гарячі робітники – вони ж як: насипали суміші в воду, увімкнули міксер на максимум оборотів і вперед «коктейль» мішати. І дійсно виходить коктейль: повітряний, з бульбашками. Та лишень й шпаклівка вийде відповідна: неякісна і з бульбашками. А є ще й такі, котрі разечок міксером попрацювали і бігом на поверхню все те викладати. Викладають, а шпаклівка на очах густішає, сохне й береться грудками. Отже, треба все робити навпаки: міксер має не ганяти на повну, попрацював ним – дай трошки розчину настоятися і прожени ще раз, а тоді вже можна і на стіну. І не лише на це звертали увагу члени конкурсного журі: вимастився, як порося, – бал нижчий, забруднив навколо робоче місце – ще нижчий, роботу закінчив, а у відрі повно розчину – ще. Ну і, звісно, якість робіт: це – головне.

  Кращим на цьому конкурсі журі визнало учня ІІ курсу Василя Гусара: юнак представлятиме бердичівський будліцей на обласному етапі у Житомирі. А сам заклад тим часом отримав оновлену частину одного з навчальних кабінетів. От і виходить, що маєш від подібних конкурсів не один, а кілька зисків: таким чином, розповідають у ліцеї, вони вже повністю оновили один із поверхів.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Дмитро Піньківський

Джерело: trkvik.tv

 

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 10/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework