Нові платіжки на воду неприємно здивують житомирян

  Причина — підвищення тарифів на водовідведення та водопостачання з 1 березня цього року. Як пояснив директор КП «Житомирводоканал» міської ради Андрій Нікітін, із 1січня 2019 року почав діяти Закон щодо нових правил укладання договорів на постачання електроенергії, вартість якої зросла.

   У структурі тарифів на послуги водоканалу частка електроенергії становить 37%. Ще один чинник — це зростання вартості реагентів. Саме ці два фактори найбільше й зумовили підвищення тарифу, - пише zhytomyrschyna.zt.ua. 

  Отже, з 1 березня у Житомирі тарифи на водопостачання і водовідведення в середньому зросли на 9%. Для окремих домогосподарств, окремих будівель та приватних будинків плата збільшилася до 17,84 грн./м3 (раніше становила 16,368 грн./м3). Для мешканців багатоквартирних будинків — до 18,55 грн./м3 (була 17,04 грн./м3). 

  На запитання журналістів щодо того, чи поліпшиться у зв’язку з подорожчанням тарифів якість самої води, Андрій Нікітін повідомив, що це відбудеться після введення в експлуатацію очисних споруд, запланованого на 2020 рік.

водоканал

 

Олена Шацьких

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework