В Новограді-Волинському вже тиждень горить сміттєзвалище

  Горить приблизно 10 метрів периметру із протилежного боку від в'їзду на полігон. Полум’я немає, проте тліє сміття із характерним запахом. Задимлення незначне, хоча й перебувати поруч дуже складно, а опісля болить голова, відчувається загальна слабкість та неприємне відчуття у горлі.

  Працівники полігону розповідають, що загасити власними силами не вийшло. У помпового насоса, яким це намагались зробити, не вистачило потужності, як сказав сторож "не добиває". Тому поки вони просто не дають полум’ю розгорітись, періодично заливаючи вогонь водою, - повідомляє novograd.city.

  Начальник управління ЖКГ Олександр Богданчук дізнався про загоряння першого ж дня. 12 березня виїхали на полігон для огляду. Він дійшов висновку, що це був підпал.

  – Річ у тім, що за декілька днів до того вже горіло трохи ближче. Працівники швидко зреагували та загасили. Потім знову почало горіти, але трохи далі, там, де і огорожі немає, і помітити складніше. Для мене це – очевидний підпал, – розповів Олександр Богданчук.

  Богданчук одразу ж направив листи до обласного управління надзвичайних ситуацій, керівникам місцевої прокуратури та поліції, а також підприємству "Шляхрембуд", що і займається полігоном. Та на жоден з листів станом на першу половину дня 19 березня відповіді немає.

  Поки намагаються гасити вогонь лише помповим насосом.

  – Пожежники запевняють, що туди не можуть доїхати, бо дорогу завалили сміттям. Туди, де зараз горить, не можна дістатися вже близько року. Я пропонував узяти пожежний рукав, помпу і загасити. Джерел води довкола вдосталь, поруч є кілька водойм і можна брати воду з фільтрів, – пояснює чиновник.

  18 березня, він дав доручення керівникові "Шляхрембуду" Андрію Рассадіну вжити заходів, щоб ліквідувати пожежу. Але з 14 до 15 години того дня, коли журналіст Новоград.city був на полігоні, там було тихо і спокійно – нікого, крім декількох працівників. Коли займання ліквідують, також ніхто не каже.

  Того ж дня "Шляхрембуду" надіслали повторний лист від управління ЖКГ, і вже у вівторок Андрій Рассадін разом з начальником управління ДСНС Олегом Рафальським та спеціалістом управління ЖКГ Оксаною Матюшиною відправились на місце пригоди.

  Спеціалісти розповідають, що горіння сміття на звалищах іноді вкрай складно загасити. Наприклад, пожежу на одному зі сміттєзвалищ під Львовом ліквідовували три дні.

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework