На Житомирщині школа помирала довго: На один навчальний заклад стало менше

  14 лютого Олевська міськрада закрила школу в селі Озеряни, яка працювала з 1926 року. Рішення суто формальне, насправді школа не працює вже майже рік. Учнів там зараз нема, та й у 2018 році навчалося лише 15 дітей, максимум на клас – 3 дитини, а в перший клас того року не прийшло жодної дитини. Викладали в школі на час її закриття 9 вчителів.

 

  Школа помирала довго. Минулого року міськрада намагалась її відродити, змінивши ступені навчання – з першого-другого лишили лише перший. Тобто, залишили лише початкові класи, усього – 6 учнів. Але основна проблема була не в учнях, а в грошах. У 2015 році уряд постановив: не виділяти освітні субвенції (грошову допомогу від держави) закладам, в яких навчаються менше 25 учнів. Тому шансів вижити в Озерянської школи не було, - пише uzh.life.

  Колишні учні Озерянської школи перейшли в Новоозерянський НВК (це і школа, і дитсадок), а добираються вони туди шкільним автобусом (відстань між Озерянами та селищем Новоозерянка – 4 км). Туди ж передали і матеріально-технічну базу школи (книжки та різне обладнання) Вчителі ж пішли хто куди: один – в Олевську гімназію, двоє – разом з учнями в Новоозерянську школу, троє – вийшли на пенсію. Ще двоє вчителів зайнялись підприємництвом. Єдине, про що хвилюються в Озерянах – щоб не рознесли приміщення школи, поки що воно охороняється сторожем.

Віктор Зарічанський

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 09/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework