×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Журналістам житомирські лісівники продемонстрували ялинки

Звідки «приходять» новорічні ялинки і чи вистачить їх всім, і чи не зникнуть вони через кілька років, як лякають деякі скептики?

Щоб знайти відповіді на ці питання житомирські журналісти вирушили до лісу, - про це повідомляють у прес-службі ЖОУЛМГ.

Лісничий Тригірського лісництва Житомирського лісгоспу Валерій Іщук запросив гостей на спеціальну плантацію новорічних ялин, де на площі в гектар підростають майбутні новорічні красуні. «Таких ділянок, де ми вирощуємо хвойні деревця суто для реалізації, в нашому лісництві щороку створюється не менше 5 гектарів. – запевняє Валерій Павлович. - Часто для цього ми знаходимо колишні сінокоси, які не використовуються за призначенням».

«Загалом же в області щороку створюється в межах 120 гектарів новорічних ялин, - додає перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн, - тож можемо запевнити, що ялини не зникнуть, вони ростуть і будуть рости в наших лісах».   В цьому журналісти переконуються на власні очі: на базовому розсаднику Житомирського лісгоспу у величезних сучасних телицях – мільйони сінців сосни і ялини , які чекають весни, щоб «переселитися» до лісу. А таких лісництв на Житомирщині 130.

На ялинковому ярмарку, що в Станишівському лісництві, ялини, сосни – на будь який смак: більші, менші, в горщиках і без горщиків. «І ціни не «кусаються», - коментує головний лісничий Житомирського лісгоспу Сергій Дубницький. – Навіть дещо нижчі від минулорічних: в середньому 40 грн. за деревце»

n 2512142192

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework