Жителі Житомирщини планують перекрити трасу Київ-Чоп через забруднення річки Хомори відходами з паперової фабрики

  Мешканці Новограда-Волинського заявили про свої наміри перекрити трасу міжнародного значення Київ-Чоп 25 квітня на знак протесту проти скиду відходів з паперової фабрики "Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна" до річки Хомора. Про це повідомила голова місцевого осередку "Стоп корупції" Вікторія Псьота.

  Відповідний пост був зроблений в групі для місцевих мешканців "Звягель" у Facebook.

  "Громада Звягеля підтримує перекриття траси Київ-Чоп 25 квітня о 10:00 у зв'язку зі скидами. Прохання долучитись і підтримати акцію", – написали в спільноті.

  Як зазначили в Державній екологічній інспекції Поліського округу у Facebook, їх теж непокоїть стан річки Хомора.

  "Річка забруднюється зі сторони Хмельницької області стоками ТОВ "Понінківська картонна-паперова фабрика – Україна". 27 лютого 2019 року члени комісії Техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Житомирської обласної державної адміністрації спільно з представниками Державної екологічної інспекції України побували на очисних спорудах вищезазначеного підприємства, але висновок один – варто очікувати подальшого забруднення річок Житомирщини", – зазначили в інспекції.

  За результатами другої перевірки, у порівнянні з обстеженням, яке відбувалось 12 лютого поточного року, візуально стан річки Хомора не змінився.

  "У річищі водойми наявна невідома речовина сірого кольору та відчувається неприємний запах. Вміст розчиненого кисню в річках Хомора та Случ в межах норми. Про результати досліджень відібраних проб води буде повідомлено додатково", – зазначили в повідомленні.

  Водночас обурені мешканці діляться у соцмережах кадрами забрудненої водойми.

  "Черговий скид ТОВ "ПКПФ-УКРАЇНА" в річку Хомора. Це доказ того, що фабриці й владі наплювати на людей, сьогодні після вчорашнього скиду в м. Баранівка в р. Случ, в яку впадає р. Хомора, було повно дохлої риби. Фабриці байдуже на це і там продовжують скидати свої нечистоти в річку. Сьогодні мертва риба в Баранівці, а завтра що – в Новограді?" – написав користувач Олександр Коваленко й додав відео.

Джерело: stopcor.org.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework