Екологічна проблема загострюється: неподалік Бердичева загорілося сміттєзвалище

  Львівське сміття, завезене на територію недобудови цегельного заводу села Терехове, підпалили.

   Інформація про пожежу надійшла до рятівників 12 квітня. Протягом суботи на неділі вогнеборці ліквідовували  пожежу, та вогонь спалахував знову і знову. Ускладнював роботу і сильний вітер, спричиняючи високу задимленість, - пише berdpo.info.

  За словами рятівників, сміття горіло по всьому периметру. В'їзд на територію підприємства заблокований навантажувачем та євробляхою, яка до цього, ймовірно, постраждала в ДТП.  Заїхати у середину вогнеборці не могли, так як це приватна власність. Боротися з вогнем довелось через п’ятиметровий паркан. Щоб загасити пожежу повністю, потрібно багато води. Але варто зважити, що неподалік недобудови став, тож усі нечистоти потраплять до водойми.

  «Ситуація складна. Дим токсичний. Періодично щось вибухає. Щоб реально вирішити ситуацію, сміття потрібно після гасіння одразу вивезти. Інакше вогонь спалахуватиме знову і знову», - зауважив заступник начальника Бердичівського МРВ УДНС України в Житомирській області Володимир Рейко.

  «Власника недобудови повідомили про пожежу, але у Тереховому він не з'явився. Натомість, надіслав сюди охоронців. Ми готові здійснити евакуацію людей з Терехового у Хажин», - повідомила голова Семенівської ОТГ Наталія Семенюк.

  Станом на цей час сміттєзвалище димить. За словами Наталії Семенюк, напрямок вітру спрямовує дим у поле. В школі Терехового сьогодні скасовано навчальний процес.

  Чи заслуговують люди на те, щоб дихати смородом? Коли вирішать проблему львівського сміття в Семенівській ОТГ? Відповіді на питання потрібно шукати у владних кабінетах. А поки що страждають жителі громади.

  Нагадаємо, що на територію недобудови цегельного заводу, яка нещодавно потрапила в приватну власність, завезено тонни сміття. Прибуло воно на територію громади зі Львова. Власники не поспішають з вивезенням. Щоб привернути увагу до проблеми, мешканці громади перекривали автошлях міжнародного значення Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський, керівництво громади надіслало звернення у різноманітні інстанції та органи державної влади, але проблему зі сміттям вирішили «розв’язати» по-іншому…

terehove5

Анна Богданович

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 18/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework