Житомирянка перемогла у десятиденному забігу у США: подолала 941 км

  Українка Світлана Самаріна з Житомира виграла десятиденний забіг, який проходив у Нью-Йорку. 45-річна жінка пробігла 941 км.

   Про це повідомляє телеканал ZIK із посиланням на РБК-Україна.

  Бігунам довелося нелегко, оскільки майже всі 10 днів забігу йшов дощ. При цьому Світлана стала лідером марафону вже з першого дня. В середньому за добу вона пробігала 94 км. Це перша перемога українки на такій великій дистанції.

  Раніше в історії цього 10-денного забігу вже були переможці українці. Не раз перше місце у марафоні займала вінничанка Наталія Глущук. Серед чоловіків перше місце в забігу займав мешканець Вінниці Юрій Тростенюк, який виграв забіг на 5 000 км в 2017 році, подолавши дистанцію за 45 днів 16 годин 45 хвилин і 21 секунду. При цьому його середній денний покзаатель результативності становив 109 км в день.

  На пострадянському просторі киянин Олег Лебедєв – перший український спортсмен, який фінішував у цьому 10-денному забігу в 2004 році. На цих змаганнях він фінішував вже 9 разів.

  Нью-Йоркський забіг проходить кожен рік і збирає бігунів з різних країн світу. Разом з забігом на 10 діб проходить забіг і на 6 діб. Організатором марафонів виступає команда Шрі Чінмоя, яка спеціалізується на наддовгих забігах. Одна з головних цілей марафонців – самоперевершення. Засновник команди – Шрі Чинмой, вірив у безмежні здібності людського духу. 

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/05/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework