На Житомирщині припинено незаконну спробу вилучення 7,5 га земель лісогосподарського призначення з користування державного підприємства

  У ході здійснення прокуратурою області моніторингу щодо додержання вимог законодавства у сфері землекористування встановлено порушення при набутті права власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 7,5 га, що в Житомирському районі, а також порушення порядку вилучення цих земель із постійного користування державного підприємства.

  Йдеться про те, що у 2005 році на підставі розпорядження голови Житомирської райдержадміністрації Державне підприємство Івано-Франківський ліспромкомбінат Міністерства оборони України (Шепетівський військовий лісгосп) отримало державний акт на право постійного користування на земельну ділянку загальною площею 491 га на території Зарічанської сільської ради, який дійсний дотепер.

  У 2009 році приватне товариство придбало цілісний майновий комплекс - базу відпочинку «Перлина Заріччя», який розташований на території зазначеної земельної ділянки. Відтак, суб’єкт господарювання почав претендувати на частину лісової ділянки площею 7,5 га.

  Товариство заявило позов про визнання недійсним вищевказаного розпорядження голови Житомирської райдержадміністрації у частині, що стосується земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 7,5 га, який рішенням господарського суду Житомирської області від 11.02.2019 задоволено.

  Однак, судом не взято до уваги те, що спірне розпорядження не може бути скасоване з тих підстав, що воно вже реалізоване.

  Крім того, визнання судом недійсним розпорядження порушує визначений законодавством порядок вилучення земель лісового фонду із постійного користування, рішення про вилучення яких приймає Кабінет Міністрів України.

  Прокуратурою області, з метою захисту інтересів держави, оскаржено зазначене рішення суду. Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 08.05.2019 апеляційна скарга прокуратури задоволена, рішення господарського суду Житомирської області скасовано.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework