×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Дітей вимушених переселенців, що народилися на Житомирщині, привітали представники обласної влади

Протягом останніх двох місяців у сім’ях вимушених переселенців, що проживають на Житомирщині, з’явилися два нових громадянина України.

Вони проживають у готелі «Спортивному» в Житомирі та лікувально-санаторному центрі «Дениші» - закладах, якими опікується облдержадміністрація і зокрема департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

30 грудня безпосередньо в родини з привітаннями і подарунками завітали т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. Сім’ї отримали дитячий одяг, білизну, інші необхідні речі.

Ярослав Лагута вважає цих нових громадян символом нового життя. Він висловив сподівання, що їхня поява стане символом народження нової України і нових відносин між тими, хто тимчасово проживає на території області, та корінними жителями.

«Я сподіваюсь, що ці маленькі українці зможуть стати повноправними членами нашого суспільства, тому що ми їх дійсно приймаємо як рідних», - сказав посадовець і побажав новонародженому хлопчику здоров’я, щастя й стати справжнім козаком.

Хлопчик Нестор з’явився на світ 11 листопада у сім’ї Миколи і Катерини Масякіних. Вони прийняли рішення покинути Єнакієво Донецької області, де проживали, коли на околицях міста розпочалися бойові дії. Спочатку разом із іншими переселенцями розмістилися у таборі «Віра. Надія. Любов» у Зарічанах, а з середини вересня оселилися у готелі «Спортивний». Микола влаштувався інженером на котлозаводі «Крігер».

Породілля дякує за чуйне ставлення і в першій міській лікарні, де народжувала, і в готелі, де їм створили належні умови для проживання і догляду за дитиною.

Директор школи легкої атлетики олімпійського резерву Житомирської обласної ради, на балансі якої знаходиться цілісний майновий комплекс, в тому числі готель «Спортивний», Надія Дмухівська повідомила, що з 1 вересня тут проживало 48 людей, з них 21 дитина. Зараз у готелі перебуває 21 людина, з них 12 дітей. Всі сім’ї з дітьми, є родина, що виховує чотирьох дітей.

Останнім часом завдяки підтримці обласної влади вдалося провести ремонт мереж, облаштувати кімнату для приготування їжі, придбати необхідні меблі. «Наші мешканці – спокійні, віруючі люди, ми намагаємося їм створити домашні умови, приносимо свою консервацію, забезпечуємо питною водою», - каже Надія Дмухівська. А Нестор, якому вже півтора місяця, улюбленець дітвори – всі хочуть з ним погратися.

Катерина Масякіна, за фахом – лікар-педіатр, яка народила сина – майбутнього захисника України - і чула постріли і вибухи у своєму рідному місті, більше всього бажає якнайшвидшого закінчення бойових дій і настання миру.

У лікувально-санаторному центрі «Дениші» вітання і подарунки приймала родина Артема, що працює на пилорамі у с. Михайлівка, і Ольги Манько, у якій народилася донька Дарина.

n 3012142264

n 3012142264

n 3012142264

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework