×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Медики закликають остерігатися переохолодження та обмороження

У зв'язку зі зниженням добової температури Міністерство охорони здоров'я України звертається до населення з проханням дотримуватися порад медиків з метою попередження переохолодження та обмороження.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Люди можуть постраждати від переохолодження навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою повітря нижче +7 °С вже вважаються такими, що можуть спричинити проблеми зі здоров'ям.

Для того, щоб вберегти себе від негативного впливу низьких температур, жителям Житомирщини варто дотримуватися таких порад:

- одягайтеся багатошарово: одягніть на себе кілька легких кофт замість однієї теплої. При цьому одяг має бути цілком вільним;

- захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте одягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром;

- вiзьмiть запасний одяг, якщо плануєте провести цілий день на морозі;

- не виходьте на мороз голодними. Обов'язково добре поїжте, краще щось висококалорійне;

- заходьте кожні півгодини-годину у тепле приміщення, якщо ви проводите тривалий час надворі;

- при можливості візьміть із собою термос із гарячими кавою, чаєм чи супом;

- рухайте руками та пальцями ніг, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах. Можна пострибати з ноги на ногу, тільки не дуже енергійно;

- не перевтомлюйтеся, адже втомлена людина швидше піддається переохолодженню;

- стежте за прогнозом погоди.

Медики категорично забороняють у морозну погоду торкатися металу, як голими руками, так і язиком, а також вживати спиртне, оскільки алкоголь розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. Варто пам’ятати, що нікотин - також не найкращий помічник у боротьбі з холодом через свій згубний вплив на стінки судин.

При появі симптомів переохолодження лікарі радять одразу перейти в тепле приміщення. Перша допомога в такому разі нескладна – варто зігрітися, посидіти в теплому приміщенні кілька годин та поїсти.

У разі обмороження слід негайно звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба перевдягнутися: зняти мокрий одяг і загорнутися в теплі простирадла та ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла. Категорично заборонено зігрівати уражені тканини гарячою водою або біля теплих батарей. Медики закликають у такій ситуації пити багато рідини – будь-які теплі напої, окрім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. Окрім цього, слід прийняти знеболювальний препарат та негайно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою.

n 3112142267

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework