Житомирський транспортний проект визнали одним із кращих у світі

  Житомир став одним із переможців міжнародного конкурсу проектів розвитку сталих способів пересування TUMI CHALLENGE 2019. Про це повідомляють у міській раді.

 

  Тепер Житомир єдине місто в Україні, яке разом з 10 іншими містами світу отримає грантову підтримку на розвиток сталої міської мобільності в рамках TUMI (transformative urban mobility initiative) міжнародної Ініціативи трансформаційної міської мобільності.

  Результати конкурсу оголосили на Міжнародному транспортному форумі у місті Лейпциг (Німеччина).

  "Перемога стала можливою завдяки тісній співпраці Житомирської міської ради з проектом "Інтегрований розвиток міст в Україні", в рамках якого було розроблено план сталої міської мобільності Житомира із залученням професійних експертів Dornier Consulting International GmbH у сфері транспорту та мобільності, під керівництвом Олени Чернишової", – каже співавтор проекту, директор КП "Житомиртранспорт" Іван Фурлет.

  "Оцінивши перспективи розвитку транспортної галузі нашого міста, партнери з TUMI виділили грант у 150 тисяч євро на втілення проекту міської мобільності серед школярів, який складатиметься з двох частин — просвітницької та інфраструктурної", - додав мер міста Сергій Сухомлин.

  Мета проекту — мотивувати учнів пересуватися на велосипедах чи громадському транспорті. Для цього проведуть просвітницькі заходи, встановлять велопарковки та іншу велоінфраструктуру.

  Мобільність житомирських шкіл досліджували у вересні 2018-го під час Європейського тижня мобільності. Це показало, що пішохідна та велосипедна інфраструктура навколо шкіл є незадовільною і не спонукає людей бути активнішими. Небезпека вуличного середовища змушує батьків частіше відвозити дітей автомобілем до школи.

  Проект "Сталий шлях до школи" передбачає вибір пілотних шкіл, які розроблять план сталої мобільності, проведуть комплексну діагностику та розроблять інфраструктурні рішення для покращення мобільності навколо школи.

  Це дозволить:

  – підвищити безпеку та зручність пересування школярів на навчання;

  – зменшити частку руху автомобілем та збільшити кількість велосипедних поїздок і ходьби;

  – забезпечити адміністрацію шкіл інструментами для планування та поліпшення мобільності та включення дітей до процесу прийняття рішень;

  – розробити позитивний приклад для управління шкільною мобільністю в Україні та поширити його на інші школи.

  Ініціатива трансформаційної міської мобільності TUMI дозволяє лідерам країн, що розвиваються, та нових країн розвивати сталу міську мобільність. Вона пропонує технічну й фінансову підтримку інноваційних ідей. У TUMI Федеральне міністерство економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) об'єднало провідні світові установи, які працюють у сфері сталої мобільності з міськими мережами та аналітичними центрами довкола виконання найбільш актуальних локальних проектів. Ініціатива об'єднує 1000 лідерів з усього світу.

Джерело: gazeta.ua

Новини Житомира

  

 

Последнее изменение Понедельник, 10/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework