×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині вилучили дорогоцінних та напівдорогоцінних каменів вартістю понад мільйона гривень. ФОТО.ВІДЕО

На території області міліція проводить масштабні заходи з протидії нелегальному видобутку корисних копалин. В останні дні минулого року правоохоронці провели низку обшуків на підприємстві, яке незаконно використовує у Володарськ-Волинському районі надра дорогоцінних та напівдорогоцінних каменів.

Вилучено наочні свідчення активної протиправної діяльності акціонерного товариства вартістю понад мільйона гривень.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

У рамках розпочатого кримінального провадження встановлено, що упродовж 2013-2014 років службові особи підприємства на окремих шахтах Володарськ-Волинського району здійснювали незаконний видобуток корисних копалин. Предметом розробки надр стали дорогоцінні та напівдорогоцінні камені: топази, берили, кварци, фенакіти, п’єзокварци, бурштин та інші. Відповідно до чинних нормативних актів увесь цей перелік відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення і є дорогоцінним камінням органогенного утворення, а відтак діяльність з їх видобутку потребує спеціального дозволу.

Відтак було одночасно проведено низку санкціонованих обшуків на підприємстві, шахтах, складах та в оселях приватних осіб, які мають відношення до роботи акціонерного товариства.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков, під час цих заходів отримано наочні підтвердження активної протиправної діяльності. Загалом вилучено близько 50 кг оздобленого та підготовленого до продажу дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, а також майже 1,5 т сировини для його виготовлення. За попередніми оцінками, вартість нелегальної партії складає понад мільйона гривень.

Окрім того, у матеріалах провадження призначено експертні дослідження комп’ютерної техніки, обладнання для обробки каміння та первинних бухгалтерських документів.

Нині правоохоронці продовжують розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання) Кримінального кодексу України. Санкця статті передбачає відповідальність у вигляді як накладення значних сум штрафу, так і позбавлення волі на термін до 3 років.

n 0501152297

n 0501152297

n 0501152297

n 0501152297

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework