У Житомирі проаналізували програми політичних партій «наосліп»!

  Відбулось це на засіданні Клубу Активної Громади під час тренінгу «Парламентські вибори 2019: аналіз програм Політичних партій”.

  Метою, процесом, враженнями та результатом засідання ділиться, регіональний координатор ВІ «Активна Громада» у м. Житомирі – Олексій Проноза.

  «А ВИ ЧИТАЛИ ПРОГРАМИ ПОЛІТ. СИЛ ДО ЯКИХ ПРИХИЛЬНІ?! РАДЖУ ПОЧИТАТИ Й ДОБРЕ ПОДУМАТИ ЧИ МОЖЛИВЕ ТО ДО ВИКОНАННЯ, що написане в програмах партій, бо літо у нас виборчо-пекельне, й ми з учасниками розібрали програми під час засідання Клубу Активної громади на тему: Парламентські вибори 2019: аналіз програм Політичних партій й зробили певні висновки.

  ЯК ТО БУЛО І ДЛЯ ЧОГО?

  Під час засідання-тренінгу мною було проведено коротку лекцію на тему повноважень депутатів ВРУ, Фракцій, Комітетів ВРУ, опісля чого учасники заходу в режимі брейн-шторму зобразили таку собі "ідеальну партію" (згідно вищевказаного законодавства): щодо того, які кроки має зробити Партія після того, як потрапить в Раду та що є пріоритетним?

  А вже після того, учасники були поділені на дві команди та як студент на екзамені, всліпу, потягли "білет" з програмаою реальної політ. сили (яка балотується та є на сайті ЦВК). (З тексту програм були прибрані згадки політичної сили, щоб забезпечити максимальну об’єктивність та дати можливість сконцентруватись не на образі партії, а на пропозиціях та баченні України в результаті обрання до ВРУ). 
Тож команди аналізували програму Партії (яку витягли), за нашим алгоритмом розгляду, з їх реальними можливостями у ВРУ та презентували на загал свої напрацювання, а головне чітко розібрали, що партія може втілити реально, а що є черговою популістичною обіцянкою. 
  Також, намагаючись здогадатись, чия то програма (знав тільки я попередньо).

  ВРАЗИЛО те, що обидві групи намагаючись зрозуміти чию програму аналізували, сказали: 
"Це досить молода партія. Бо в програмі "здерто" потроху з інших програм. Програма популістична. Там не має взагалі "дорожньої карти" того як вони то і то робитимуть. Пусті гарні слова. І все...".
(Звісно, що в кінці я сказав групам, програма якої партії їм попалась), після чого всі зрозуміли, що це наразі якраз-то одні з самих рейтингових наразі партій, які можуть зайти у ВРУ за місяць й вони не знають як робити те, що обіцяють... І це страшно, особисто для мене, як для виборця...

  Головний ВИСНОВОК засідання - "Потрібно бути обачними і аналізувати, а не сліпо довіряти, віддаваючи свій голос людині (партії), що матиме змогу вирішувати вашу долю в майбутньому.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 27/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework