Фахівці ДСНС Житомирщини з дружнім візитом відвідали Японію

 З 28 червня по 02 липня в рамках дружнього візиту працівники ДСНС Житомирщини відвідали Японію. Дружба із цією організацією почалась ще в далеких 90-х роках. Увесь цей час японці постійно відвідують Житомирщину та допомагають у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС і, зокрема, опікуються пожежними-ліквідаторами, працівниками ДСНС та їхніми сім’ями, які працюють та проживають у північних радіаційно-забруднених районах регіону.

  Цього ж року японці в рамках проекту «Обличчям до обличчя» запросили до себе начальника Овруцького районного відділу Юрія Кушнерчука, заступника начальника 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Коростень Олексія Гераймовича, начальника медико-санітарної частини Управління Галину Плахоту та директора благодійного фонду «Заложники Чорнобиля» Євгенію Дончеву.

 На запрошення давніх партнерів з м. Нагоя Асоціації Чорнобиль-Тюбу гості з України приймали участь в конференції присвяченій двом трагедіям, які спіткали народи України та Японії. Це ‒ аварії на атомних станціях Фукусіма та Чорнобиль. Кожна країна пройшла свій шлях в подоланні наслідків, тому і виникла ідея організувати цей тур і розповісти жителям міст Одака та Мінамісома, префектура Фукусіма, про наші реалії. Особливо важливими аспектами були свідоцтва про ліквідування пожеж в забруднених зонах Овруччини та Коростенщини, оснащення та техніку, на якій працюють пожежні, та чи мають вони пільги й соціальний захист. Багато питань виникало і до лікаря Галини Плахоти. В загальному плані вони стосувались можливості проживати на забрудненій території та майбутнього стану й перспективи життя для місцевих жителів, а особливо їх дітей.

 Представники фонду КІПА, м. Одака, які взяли на себе організаційні питання перебування делегації, підготовили виставку фото з України та виставку дитячих малюнків, які вони отримали як підсумки акції «Чорнобиль-Фукусіма: дві трагедії – одна біда» від учнів однієї із шкіл м. Овруча.

 Також одним із офіційних моментів конференції було вручення пожежного шолома від рятувальників Коростенщини. Ця традиція стала показовим знаком між пожежними України та Японії. Ще у 2016 році делегація Чорнобиль-Тюбу передала в Коростенську пожежну частину шолом японських пожежних. А вже цього разу рятувальники Житомирщини зробили відповідний крок в пожежну частину м. Мінамісома.

 Ну і звичайно окремий візит був здійснений і в пожежні частини м. Одака та м. Мінамісома, де українські рятувальники детально вивчили оснащення та техніку і, навіть, прийняли участь в тренуваннях по фізичній підготовці.

 Крім того, один із днів перебування української делегації, господарі присвятили українській культурі. Під час якого усі – гості і господарі були одягнені у вишиванки.

 «Ми організували цей візит, тому що хотіли аби японське населення мало можливість почути історії та розповіді про сьогоденну роботу українських рятувальників з перших вуст. Але зустріч для нас усіх виявилась емоційнішою ніж ми очікували, адже обидва наші народи пережили схожі трагедії, а лихо завжди зближує» – зазначив Такенорі Кобаяші, мешканець м. Одака, керівник фонду КІПА.

0001

0002

0003

0004

0005

0006

У ДСНС України

у Житомирській області

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework