Двох колишніх оперативників карного розшуку міліції, які побили невинуватого чоловіка, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки

  Прокуратурою Житомирської області здійснено підтримання публічного обвинувачення у справі стосовно перевищення службових повноважень двома оперуповноваженими карного розшуку райвідділу міліції, що супроводжувалося насильством та образою особистої гідності потерпілого.

  Вироком Житомирського районного суду обох визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2  ст. 365 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, з іспитовим строком на 3 роки.

  У ході судового розгляду установлено, що у березні 2015 року, двоє оперуповноважених карного розшуку райвідділу міліції, перевіряючи в одному із сіл Житомирського району причетність раніше судимого місцевого жителя до скоєння злочину, зайшли на подвір’я власника будинку.

  А коли підійшов сусід, раптово, без попередження, за відсутності загрози своєму життю або здоров’ю, завдали йому численних тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості (били ногами у груди, по голові, ставили на коліна), забравши до відділення міліції, де примусили його надати покази щодо кримінального правопорушення, якого він не вчиняв.

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводив слідчий відділ прокуратури області.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 14/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework