Кількість бактерій кишкової палички у Малинському водосховищі перевищила норму в 48 разів

  У соцмережі Фейсбук з’явилося повідомлення про забруднення незрозумілого походження в Малинському водосховищі.

  На водному плесі неподалік села Гамарня представниками ГО «Громада рибалок Малинщини» було виявлено маслянисті плями зелено-блакитного кольору з неприємним запахом, - пише infomalin.biz.

  Як розповів голова громадської організації Павло Іваненко, небайдужі громадяни відразу ж звернулися до представників міської ради та райдержадміністрації з проханням вияснити причину забруднення.

  21 серпня було скликано позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія прийняла рішення звернутися до фахівців басейного управління водних ресурсів річки Прип’ять і Малинського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» з проханням провести відбір проб води на аналізи.

  За інформацією завідувача Малинського відділу даного лабораторного центру Євгена Мініна, було проведено бактеріологічне дослідження проб поверхневих вод із водосховища, яке показало невтішні результати — а саме, фекальне забруднення водойми, унаслідок чого вміст лактозопозитивних кишкових паличок в одному літрі води становив 240 тисяч при нормі не більше п’яти тисяч.

  За словами Павла Іваненка, незабаром після виявлення забруднення рибалки помітили у водосховищі невелику кількість загиблої риби, але чи пов’язано це з бактеріальним забрудненням водойми, достеменно невідомо.

  Однак, людям не рекомендується купатися у водосховищі та використовувати воду з нього для побутових потреб. На даний час плесо вже очистилося, скоріше за все, шкідливі викиди просто осіли на дно.

  Деякі фахівці стверджують, що незвичне забарвлення поверхні води було пов’язане просто з її «цвітіннням», що є звичайним сезонним явищем. Однак, звідки ж узялися такі значні відхилення від норми вмісту кишкової палички?

  Вияснення причин забруднення триває, спеціалісти розробляють також шляхи подальшого запобігання потраплянню стічних вод у водосховище.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 09/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework