Через 77 років воїн повернувся на рідну землю: На кладовищі с.Тригір'я перепоховали солдата, який загинув у роки Другої Світової війни на території Росії. ВІДЕО

  На кладовищі с.Тригір'я перепоховали солдата Василя Андрійчука із с.Буки Житомирського району, який загинув у роки Другої Світової війни на території Росії.

   Останки солдата знайшли тамтешні пошуківці. Представники житомирської пошукової організації звернулися до них із пропозицією про передачу останків, - йдеться у сюжеті UA: Житомир.

  "Воїн загинув в далекому 1942 році у Староруському районі Новгородської області (Російська Федерація)». Він був знайдений та ідентифиікований пошуковим загоном «Фронт» КООМПО «Долг» м. Кіров в травні 2019 року, -  повідомляє історико-патріотичне об’єднання «Пошук

  "Інформація про знайденого солдата з Житомирщини потрапила до нас випадково, під час перегляду тематичних пошукових сайтів. Досить швидко вдалося знайти рідних солдата, які так само проживають в селі Буки. Процес повернення додому зайняв майже 3 місяці.

  На церемонію прощання з’їхалися родичі з усієї області. Андрійчук Василь був відспіваний у Спасо-Преображенському Тригірському монастирі та похований на кладовищі Трігір’я з усіма православними та військовими почестями.

Через 77 років воїн повернувся на рідну землю".

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework