×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі на противагу Координаційній раді волонтерів було створено Обласний координаційний центр «Волонтерський рух»

Днями, нещодавно створена Координаційна рада волонтерів, провела свій перший рейд місцями, де збирається допомога для АТО.

Як зазначають самі учасники ради, мета таких рейдів – контроль за благодійними коштами, які збирають волонтери.

Отож, 13 січня, голова Координаційної ради разом із з бійцями батальйону «Айдар» провели інспекцію на вул. Михайлівській, в районі Житнього ринку, ТРК «Глобал.UA» та Автовокзалу.

Проте даний факт викликав багато суперечностей між самими ж волонтерами. Як зазначають представники волонтерського руху «Житомир автомайдан» та Житомирської громадської організації «Матері Майдану», вилучення скриньок із коштами відбувалося не зовсім законно. «Жодна громадська організація не має права контролювати іншу, - говорять активісти. - Контроль необхідний, але має бути розроблена чітка система».

Оскільки активісти не змогли знайти спільної мови, 14 січня, на противагу Координаційній раді, у Житомирі, було створено Обласний координаційний центр «Волонтерський рух».

Таку ініціативу підтримало 32 громадських організацій з Житомирської області. У приміщенні громадської спілки «Час змін» відбулась зустріч активістів міста та області. Громадські діячі вирішили скоординувати власні дії незалежно від влади. Уже створено групу у соціальній мережі, де розміщується інформація про необхідні речі для військовослужбовців. Рада планує займатися допомогою учасникам АТО та їх сім’ям.

Як зазначають волонтери, у Центрі волонтерської допомоги не буде керівника, адже кожна організація має свого лідера і активно займається благодійністю. Координаційний центр створюється не для контролю, а для узгодження своїх дій.

Також під час першої зустрічі було вирішено питання зі збором коштів для потреб бійців. Скриньки будуть опломбовувати та розкриватися у присутності представників інших громадських об’єднань. Таким чином громадськість буде впевнена у тому, що гроші, які збирають для допомоги бійцям, будуть доходити до адресатів.

Також волонтери працюють над розробкою сайту, де будуть публікувати звіти про роботу Координаційної ради волонтерської допомоги.

l 14011524

l 14011524

l 14011524

l 14011524

l 14011524

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Четверг, 15/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework