Міністр оборони України: «Одне з принципових питань ‒ вихід важкого озброєння і незаконних військових формувань російської армії з окупованих територій»

  9 жовтня у Житомирі відбулась перша зустріч у рамках програми «Діалоги про Україну».

   На зустрічі були присутні ‒ міністр оборони Андрій Загороднюк, голова обласної ради Володимир Ширма, голова ОДА Віталій Бунечко та народний депутат України Богдан Кицак.

  Під час зустрічі громадськість мала можливість поставити запитання діючій владі та пропозиції щодо регулювання конфлікту.

  Міністр оборони України розповів, план дій захисту суверенітету та відновлення територіальної цілісності України.

 «Наша ціль ‒ знайти варіанти вирішення воєнної загрози, яку ми маємо наразі. Тобто ми маємо забезпечити за різними сценаріями спроможність українського війська, сил оборони для того, щоб вони могли забезпечити мир на території України»,‒ зазначив Андрій Загороднюк.

 Також, він детально пояснив план дзеркального розведення військ з обох сторін розмежування. Розведення військ буде відбуватись на трьох ділянках ‒ у Золотому, Петрівському та Станиці Луганській.

  За словами міністра, у Станиці Луганській вже розведені війська, йде звичайне життя і постійно моніториться ситуація.

  У Золотому створили координаційний центр, який під контролем СБУ, поліції, тощо. Всі жителі можуть прийти та задати запитання, які їх турбують.

  «Ми продовжуємо контролювати лінію оборони, яка наразі є та встановлюємо правовий порядок України на тимчасово окупованих територіях. Одне з принципових питань ‒ вихід важкого озброєння і незаконних військових формувань російської армії з окупованих територій. Про це заявив президент і ми не розглядаємо сценарію, коли це не відбудеться. Це можна проконтролювати за допомогою ОБСЄ та міжнародних організацій.» ‒ заявив урядовець.

  Громадськість Житомирщини цікавили питання про гарантії виконання плану, процес повернення Криму тощо.

  Добровольці з батальйону «Айдар» просили у міністра врятувати їх побратима, якого підставили і зараз він перебуває в Росії.

  Після зустрічі влада поїхала на зустріч з ветеранами АТО в кінотеатр «Жовтень».

kk09101954 2

kk09101954 3

kk09101954 4

kk09101954 5

Катерина Косякевич

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 09/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework