Першокурсники Житомирського торговельно-економічного коледжу спробували себе у ролі рятувальника

  11 жовтня 5 козацьких загонів з числа першокурсників Житомирського торговельно-економічного коледжу та Зарічанської ЗОШ спробували свої сили у ролі захисників України і продемонстрували непереборну готовність долати труднощі та бути справжніми бійцями.

 

  Для них на території коледжу було організовано 5 локацій з майстер-класами з надання домедичної допомоги, гасіння пожежі, знання історії, туризму та спорту – складових, що загартовують у молодих людях вміння орієнтуватися в екстремальних ситуаціях, проявляти мужність, спритність та витривалість.

  Представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій для вишколу молоді запропонували теоретичну та практичну підготовки. Зокрема, ознайомили з основними аспектами безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період, навчили основам першочергових дій у випадку пожежі. Та надали можливість командам по черзі спробувати свої сили у ролі вогнеборців. Для цього вони долали пожежну естафету з одяганням бойового спорядження та гасінням умовної пожежі. Задля успішного виконання завдання необхідно було збити струменем води м’яч з підставки, і виконати це, подолавши на швидкість відстань у бойовому пожежному одязі.

  На завершальному етапі рятувальники самі продемонстрували усій козацькій спільноті майстер-клас з гасіння палаючого багаття та ознайомили з оснащенням пожежно-рятувального розрахунку, який виїжджає на приборкання пожеж.

  Військово-патріотичний захід на кшталт гри «Сокіл - Джура» приурочений до свят - Дня захисника України та Дня Українського козацтва, що відзначатимуться в Україні 14 жовтня.

kk1410199 2

kk1410199 3

kk1410199 4

kk1410199 5

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 14/10/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework