Тимофій Милованов: чому слід продати землю та яким чином планують реалізувати земельну реформу

  22 листопада, у Житомир приїхав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Милованов Тимофій в рамках «Діалоги про Україну», щоб розповісти чому слід продати землю та яким чином це планують зробити.

   На зустрічі також були присутні заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Мєтєлєва Інна, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та народні депутати.

  Тимофій Милованов розповів про підготовчу роботу Уряду до початку обігу земель (до жовтня 2020):

  - забезпечити доступ до фінансування;

  - унеможливити рейдерство;

  - передати землі громадам;

  - провести дерегуляцію землеустрою;

  - усунути держгеокадастр управління землями;

  - запровадити моніторинг та антимонопольний контроль;

  - удосконалити переважне право орендаря;

  - створити прозору систему електронних торгів.

  «4 млрд гривень виділено на програму «Здешевлення кредитів сільськогосподарським товаровиробникам для купівлі земель сільськогосподарського призначення» та 240 млн грн. на «Фонд страхування»», розповів Тимофій Милованов.

  Міністр додав, що є дві моделі компенсації такі як компенсація відсотків за кредитом у розміру облікової ставки НБУ або одноразова компенсація тіла кредиту у розмірі облікової ставки НБУ.

  Купувати землю зможуть громадяни України, юридичні особи, утворені за законодавством України, територіальні громади та держава. Натомість, купувати землю не зможуть юридичні особи, бенефіціарним власником(контролером) яких є іноземці, особи без громадянства, юридичні особи, створені за законодавством іншим ніж законодавство України та іноземні держави.

  Антимонопольний комітет України здійснюватиме контроль за дотриманням обмежень щодо концентрації земель.

  Продаж земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них буде здійснюватись винятково на конкурентних засадах через електронний аукціон. Розмір гарантійного внеску буде збільшуватись і не буде становити менше 30% стартової ціни продажу земельної ділянки та 30% стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою. Максимальний розмір лоту для державних та комунальних земель не повинен перевищувати до 20 га для надання можливості малим та середнім господарствам брати у них участь.

  Також, буде діяти гаряча лінія(1545), куди кожен зможе зателефонувати та задати питання, які його цікавлять.

  Фермери не вірять в реалізацію цієї реформи пояснюючи це тим, що у людей не має коштів, щоб купити землю. Ще, присутні вважають, що при запровадженні цієї реформи іноземці куплять усю землю, а українські фермери залишаться ні з чим.

kk22111979 2

kk22111979 5

kk22111979 3

kk22111979 6

kk22111979 7

kk22111979 9

Катерина Косякевич

Новини Житомира

       
 

Последнее изменение Пятница, 22/11/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework