×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У разі небезпеки житомиряни можуть користуватися тимчасовими укриттями – підвалами. Але вони у плачевному стані. ФОТО

На сайті міської ради нещодавно з’явився перелік сховищ у Житомирі. Там же зазначається, що це - перелік житлових будинків в місті підвальні приміщення яких можливо, у разі необхідності, використовувати, як найпростіші укриття для населення.

А тепер все по порядку. Згідно Кодексу цивільного захисту України укриття в разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру передбачені підвали багатоповерхівок. На сайті міської ради зазначено, що у Житомирі таких будинків є 788.

Ситуація в країні, змушує бути готовим до всього. Хоча б мати елементарні знання, що робити у разі небезпеки. І так, як зазначається у законі, ми маємо можливість спуститися до підвального приміщення. І що нас там чекає? Аби розібратися із даним питанням, ми вирішили перевірити декілька підвальних приміщень у житлових будинках.

n 2101152545 1

У 99% вхід до підвалу замкнутий. Ключі йдемо шукати до місцевого ВЖРЕП № 13. Зустрів нас начальник Анатолій Бачинський, який делегував свого підлеглого показати підвали.

n 2101152545 2

Запитуємо, а, що буде, якщо надзвичайна ситуація і підвали замкненні, кого і де шукати?

- Якщо, не дай Боже, щось трапляється – то їх відразу відкриють, - відповідає Анатолій Бачинський (авт. будемо вірити на слово).

- А чому ніде на під’їздах не має інструкцій, що робити у разі небезпеки?

- Та ми вже вішали, почалась паніка серед мешканців, тому і зняли.

n 2101152545 3

Йдемо до підвалів. Сказати, що нас чекали у приміщеннях сюрпризи, це нічого не сказати.

Наприклад, будинок по вул. Шевченко, 105 – на сайті міської ради зазначено, що тут поміститься 762 людини.

n 2101152545 4

А звідки такі цифри? Тут же практично не має де повернутися?

- Все тут залежить від кількості жителів будинку. Чи краще зазначити - від тих, хто там прописаний, - пояснює нам представник команди Олександра Величка Сергій Маковський. – Та і важко сказати, що це ті укриття на які можна покладатися. Згідно законом, вони значаться як тимчасові, тобто, тут можна перебувати не більше доби.

n 2101152545 5

Трапився на нашому шляху і підвал (будинки по вул. Мануїльського – 2 і 4.) ключі від якого зберігаються у мешканки будинку. Проблем знайти її не виявилося. За її ж словами, всі знають до кого йти і вона особисто контролює стан підвалу. Хоча зізнається, що не завжди все виходить, адже подекуди і самі жителі «допомагають», зносять до підвалю всякий непотріб.

n 2101152545 6

Бруд, сміття, труби, що протікають, каналізаційні стоки – все це лише маленький перелік, що нам довелося побачити. Навіть, якщо у надзвичайній ситуації, люди зможуть пробути там добу без світла, то людям навряд чи вистачить свіжого повітря…

Практично весь периметр підвалі забудований комірчинам жителів будинків. Багато із них повалені та закидані. Працівник ЖЕКу нам сказав, що це далеко не найгірші підвали, які можуть бути.

n 2101152545 7

Питання постає і у тому, хто має відповідати за чистоту і порядок таких приміщень? Працівники ЖЕКів, яким ми оплачуємо квартплату, чи самі ж мешканці будинків? Питання риторичне! Будемо сподіватися, що одні навчаться виконувати свою роботу, інші - не заважати.

Маємо надію, що нам не доведеться користуватися ось таким «тимчасовими укриттями», але контролювати роботу комунальників та утримувачів житлового фонду необхідно постійно.

n 2101152545 8

Тому, ми пропонуємо Вам, долучитися до інспекції тимчасових укриттів - підвальних приміщень. Надсилайте на нашу Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. фотографії Ваших підвалів та коментарі стосовно стану приміщень, а ми в свою чергу будемо публікувати їх на нашому сайті.

n 2101152545 9

Нагадаємо, в Житомирі є спеціальні сховища, але вони не розраховані на широкий загал. Вони лише для тих, хто буде забезпечувати життєдіяльність міста у випадку загрози. Таких сховищ у державній власності залишилося       93. 50% з них поки що не готові прихистити людей.

Щодо евакуації. Передбачається, що в разі виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру населення самотужки покидає місто.

Також пропонуємо переглянути більше фото до цієї статті в галереї.

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Пятница, 23/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework