«Святий Миколай із Люксембурга» завітав до бердичівських школярів

  Напередодні Святого Миколая у ЗОШ №6 провели акцію «Святий Миколай із Люксембурга».

   Започаткували її учні української школи «Барвінок», що в Люксембурзі, разом із директором Валентиною Антоновою та вчителями, батьками, учнями і студентами української діаспори, на чолі з Миколою Жаровим. Ідея полягає у тому, аби допомогти, порадувати і привітати маленьких співвітчизників. Спочатку діти малювали малюнки, на яких зображували власні мрії. Відповідно до цих листів і побажань і формували пакунки, каже мама Валентини Антонової Надія Петрівна.

 

  Донька цієї жінки, а нині директор школи в Люксембурзі, виросла в Бердичеві, закінчила 17-у школу і вже 15 років, як далеко від рідного дому. Співвітчизникам допомагала й раніше, особливо ж, коли почалась війна...

  Дещо стримано, хоч емоції приховати було надто важко, молодші школярі 6-ої школи отримали бажані подарунки. Комусь дістався новенький портфелик, комусь ролики, а хтось, як і мріяв, отримав нового м’яча чи машинку на радіокеруванні. Кожен із пакунків мав свого адресата.

  У доросліших дітей – дещо інші мрії: про новий телефон, гітару, книги. Радісно, із вогниками в очах, хтось із посмішкою, дехто зі слізьми та хвилюванням узяв до рук свого подарунка.

  Загалом, більше 80 гостинців отримали учні ЗОШ №6 до Дня Святого Миколая від земляків із Люксембургу.

  Репортаж Олени Лук'янюк і Дмитра.

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Четверг, 19/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework