Новий голова Новоград-Волинської РДА про бізнес, ЛІФТ та плани

  Про Сергія Литвинчука мало що відомо.

   Але точно знаємо: він ніколи не працював в органах влади, не був публічною людиною, передає novograd.city. Вперше про нього заговорили ЗМІ, коли з’явилась декларація Литвинчука як кандидата на посаду голови райдержадміністрації. 11 грудня президент підписав указ, яким призначив Сергія Анатолійовича Литвинчука головою Новоград-Волинської РДА.

  Що про нього дізналися

  Народився Сергій в Удрицьку (село на кордоні з Білоруссю). Коли йому виповнилося три роки, батьки переїхали до Новограда. Тато працював у лісгоспі, тому змалку брав сина з собою на роботу, вчив усіх премудростей. Природно, що хлопець хотів стати, як батько, – лісником. Тому після 9 класу школи № 8 вирішив вступити до Малинського технікуму. Хоча батьки хотіли, щоб син закінчив 10-11 класи.

  "Їхав я якось з мамою до міста. В автобусі зустріли директорку школи Антоніну Марчук, і мама попросила її переконати мене, наскільки важливо закінчити середню школу. Вона була авторитетом для мене, тому без вагань послухався і далі пішов навчатися до школи № 3", – розповідає Сергій Литвинчук.

  Цікаво, що у шкільні роки Литвинчука вчили відомі політики міста – Оксана Гвозденко та Віктор Гончарук. Після школи вступив до університету на інженера лісового господарства.

  "Мені завжди подобалась математика. Мабуть, тому, що здобув сильну базу у шкільні роки. Навчання було легким. Навіть найтяжчий екзамен з математичної статистики склав спокійно", – каже Сергій Анатолійович.

  Ще навчаючись в університеті, за програмою обміну поїхав до Ірландії.

  Там познайомився зі своїм вже тепер другом Падером Коллінзом, який має найбільший розсадник рослин у країні. Саме тоді і зародилась ідея відкрити щось подібне і в Новограді.

  Після закінчення університету за програмою обміну поїхав уже до Швеції, щоб підтягнути англійську, адже там ця мова – друга державна. Повернувшись до України, Сергій вирішив створити власний бізнес.

  "Я розпочав свою справу, згадуючи ірландську компанію. Незабаром приїхав мій друг Падер, допоміг скласти бізнес-план. А далі почалося втілення проєкту ФГ "Декор Звягель Сад". Було тяжко. Вистачало скептиків, які казали, що не варто цим займатися, бо це ні до чого не призведе. Але я не збирався полишати, бо не люблю кидати справу на півдорозі".

  Гроші для старту бізнесу накопичив під час перебування за кордоном. Але стабільного заробітку з власної справи не було, тому пішов у 2006 році працювати на "Церсаніт", паралельно розвиваючи власний бізнес.

  "Почав з посади агента з постачання, а закінчив – менеджером із зовнішньоекономічної діяльності, – розповідає Литвинчук. – Там я пропрацював 8 років, маючи кар’єрний ріст".

  Як каже Сергій, він живе за принципом, що кожні три роки потрібно щось у житті змінювати, адже в цьому є розвиток і рух вперед.kd14011917 2

  "Коли йшов на "Церсаніт", вирішив: якщо не буде кар’єрного росту, я перегорну цю сторінку".

  Після того почав активно розвивати власний бізнес. Чим же займається "Декор Звягель Сад". Це – декоративне садівництво, ландшафтна архітектура, благоустрій територій та переважно це розсадництво.

  З дружиною Сергій познайомився 2004 року у Таращанці, коли був там спостерігачем дільничної виборчої комісії. Відтоді вони не розлучались. Згодом одружились. Народилася донька.

  «Я дуже хотів бути зразковим татом і пам’ятати день народження дитини (усміхається), тому коли дружина мала от-от народити, дуже просив її, аби почекала до 4 квітня, щоб точно запам’ятати дату народження. Так і сталось».

  Про ЛІФТ та перші дні роботи

  "Я був учасником тих історичних подій на Майдані. Тоді у всіх було бажання щось змінити, зробити нашу країну кращою, – розповідає Литвинчук. – Потім прийшов до влади наш колишній президент, я побачив, що за п’ять років змін не відбулося. Тоді сам вирішив робити ці зміни, спочатку підтримавши на виборах нашого нинішнього президента. Мене підкупило, що він молода людина, як і я. Проаналізував його дії і вирішив підтримати, бо повірив у зміни. Мені сподобалися слова Володимира Зеленського, що президентом є кожен з нас. Тому я й подався в систему "ЛІФТ".

  Загалом уся перевірка і тестування тривали пів року, тож Сергій Литвинчук до останнього не знав, стане він головою РДА чи ні.

  «"Дуже довго все тривало. Тести, співбесіда в Житомирі, далі телефонна співбесіда, я вже втратив надію. Згодом до Новограда приїхав голова ОДА Віталій Бунечко. Ми зустрілись, поговорили щодо розвитку району. Потім знову велика пауза. Разом з розпорядженням я дізнався, що пройшов.

  Здивувало, що три перших дні минули, як три тижні, я багато дізнався, але ще нічого не зробив. Побачив нещирість людей, з якими зустрічався: голови сільських рад, ОТГ та деякі державні службовці. У бізнесі такого практично немає. Ти або працюєш чесно, або в тебе не буде клієнтів. Тут же багато маніпуляцій, і в мене багато часу йде на перевірку слів. Може, я ще навчуся відрізняти з першого погляду і, сподіваюсь, це не змінить мене.

  За час, поки обійматиму цю посаду, планую започаткувати нову державну службу – чесну та відкриту, а також завершити процес децентралізації. Далі необхідно пройти процес скорочення працівників адміністрації, і я мушу зробити це: декого звільнити, а декого – зберегти. Щодо глобальних планів – це соціально-економічний розвиток району та залучення сюди інвестицій".

Інна Попова, novograd.city

Новини Житомира

  

Последнее изменение Вторник, 14/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework