×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині перевіряють стан готовності районів до надзвичайних ситуацій

30 січня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук, обласний військовий комісар Микола Залесський та завідувач сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець відвідали Бердичівський та Любарський райони

з метою перевірки процесу четвертої хвилі часткової мобілізації та готовності до виникнення надзвичайних ситуацій.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, військовий комісар Бердичівського ОМВК підполковник Віталій Войтович доповів про ситуацію в районі. Так, оповіщення військовозобов’язаних проводиться щоденно. До цього процесу залучається кілька груп: співробітники військкомісаріату, міліції,  воїни-афганці та члени Бердичівської самооборони, додатково залучаються працівники комунальних служб і міліціонери, а також співробітники центру зайнятості.  Військкомісаріат співпрацює з представниками місцевої влади. Віталій Войтович констатував, що оповіщення краще здійснюється у сільській місцевості, ніж у місті. За його словами, під час четвертої хвилі часткової мобілізації більше уваги приділяється якісному складу медичних комісій. Військовий комісар наголосив, що типова проблема, з якою часто доводиться зіштовхуватися в роботі, пов’язана із тим, що деякі підприємства не подають інформації про ведення військового обліку, апелюючи до того, що кадровий відділ знаходиться в іншому місті.

У Любарському районі проблеми досить часто пов’язані із відсутністю безпосередньо на місці військового комісаріату. Любарський і Чуднівський райони підпорядковуються одному ОРВК, внаслідок чого не завжди добре налагоджена комунікація та співпраця.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки в райони, Вячеслав Поліщук наголосив: «Не всі керівники на місцях розуміють важливість визначених перед ними завдань. Ми відвідуємо райони з метою проведення роз’яснювальної роботи. Зрозуміло, що ряд проблем складно вирішити на місці, але про них треба інформувати керівництво області. Там, де не вистачає наших важелів впливу, ми звертаємося до вищих органів влади. Щодня в облдержадміністрації проводяться засідання оперативного штабу, в якому беруть участь керівники профільних служб та відомств. Ми аналізуємо стан справ в області та приймаємо оперативні рішення. Саме тому закликаю керівників районів не перекладати відповідальність, а звертатися у письмовій формі та  обов’язково контролювати результати цих звернень».

n 0202152719

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework