Безпека чи гроші: рятувати Житомир від навислої хімічної катастрофи?

  На жаль, на сьогоднішній день одне із цілком успішних підприємств у м. Житомирі ЖККП «М'ясомолторг» змушене в черговий раз звертатися до Житомирської обласної державної адміністрації з проханням почути «крик душі» працівників  та дирекції вищезгаданої установи стосовно сприянню фінансування для забезпечення безпеки на виробництві…

  Для того, щоб коротко ввести читача у саму суть проблеми, що виникла наразі між дирекцією фірми та департаментом фінансів Житомирської обласної державної адміністрації, спочатку довідково розповімо вам про саму ситуацію, у якій опинився місцевий виробник ― передає zt.20minut.ua.

  Загалом, ЖККП «М'ясомолторг» могло б стати одним із найпотужніших підприємств у місті, ба навіть, більше – впевнено тримати «пальму першості» у сфері надання послуг зі зберігання м`ясо-молочної продукції в промислових холодильниках для усієї Житомирщини. 

  Але цілком вірно сказано про те, що про успіх підприємства ми згадуємо виключно в наближеному майбутньому часі. Причиною того є застаріле обладнання ЖКПП «М'ясомолторг», яке вже багато років  працює з залученням небезпечного для життя та здоров`я людини аміаку. Саме тому керівництво підприємства б’є на сполох, аби привернути увагу чиновників до проблеми. «Я дуже занепокоєний питанням роботи підприємства на аміаку. У нас в планах є цілковита заміна обладнання на фреон, але для цього нам потрібна фінансова допомога Житомирської обласної адміністрації,  якій ми, до речі, частково і підпорядковумося. Розумієте, все те, на чому зараз працюють наші люди, вже є зношеним приблизно на 92%.

   А це зовсім ненормально та цілком небезпечно для всього Житомира, а не тільки працівників. Більше того, зволікання з надходженням коштів може призвести  до виникнення техногенної аварії, внаслідок якої доведеться евакуювати декілька тисяч осіб прилеглого до виробництва житлового району.», – розповідає жиректор ЖКПП «М'ясомолторг» Валерій Огороднік.

  Йдеться про суму у 4,2 млн гривень. Тож, 21 січня 2020 року пан Валерій написав до згаданого ограну прохання посприяти у фінансуванні ЖККП «М'ясомолторг», в першу чергу  - заради безпеки виробництва. Однак департамент фінансів ЖОДА відклав цю справу та орієнтовано відтермінував фінансування підприємства, починаючи від серпня – кінця грудня 2020 року.

  «Офіційна відповідь звучала так, що начебто гроші нам дадуть лише в серпні.», – підтверджує директор підприємства Валерій Огороднік.

  У самому ж департаменті фінансів на офіційний запит стосовно того, чому не можна виділити гроші вже зараз, чуємо сумнівне: «питання буде розглянуто протягом року». «Департамент фінансів облдержадміністрації розглянув лист ЖККП «М'ясомолторг»  щодо наближення коштів, передбачених у обласному бюджеті для внесків до статутного капітала об`єктів господарювання. Враховуючи виконання обласного бюджету, у першу чергу буде здійснено фінансування захищених статей. Порушене питання буде розглянуто протягом року в процесі виконання обласного бюджету.», – йдеться в офіційній відповіді установи.

  З достовірних джерел вчора нашій редакції стало відомо те, що 2 березня було скликано бюджетну комісію Житомирської обласної ради, на якій якраз і було піднято питання передання фінансування ЖККП «М'ясомолторг». І на цій комісії депутати зробили абсолютно все, щоб підтримати ЖККП «М'ясомолторг» та допомогти їм у питанні найшвидшого вирішення назрілої проблеми. Усі вони підтримали ідею дозволу на кредитування підприємства та виступили «за» наближення фінансування на найближчі терміни. А от на погоджувальній раді, що вже скликалася після бюджетної комісії, ряд депутатів заявили про недовіру цьому рішенню та почали огульно звинувачувати керівництво підприємства у вигаданих проблемах.

  Чим же все таки завершаться доленосні для «М'ясомолторгу»  та Житомира перипетії? Є інформація, що гроші підприємству все ж таки нададуть, але з частковим покриттям загальної суми фінансування навпіл з державним банком «Ощадбанк», який готовий дати підприємству кредит на 2, 5 млн гривень. Решта – за департаментом фінансів Житомирської обласної державної адміністрації.

kk04032025 2

kk04032025 3

kk04032025 4

kk04032025 5

kk04032025 6

kk04032025 7

Ірина Хоцька

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 05/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework