×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі офіцерів та курсантів навчать надавати першу медичну допомогу в модельованій ситуації бойових дій

У Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій у рамках проекту «Захист патріотів» сьогодні, 2 лютого, розпочалися  навчальні заняття курсів бійця-рятувальника «Combat lifesaver».

Досвідчені тренери-волонтери навчать офіцерів та курсантів надавати першу медичну допомогу в модельованій ситуації бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За словами тренера Костянтина Корольова, на жаль, під час бойових дій не вистачає лікарів для всіх поранених, а життя і здоров’я бійців залежать від того, чи зможуть вони надати допомогу тим, хто поруч, та собі. Тренінг спрямований на те, аби офіцери та курсанти освоїли навички тактичної медицини, тобто допомогли бійцеві дожити до допомоги кваліфікованого фахівця.

«Вже до кінця першого дня такого навчання в кожного буде сформований чіткий алгоритм надання допомоги незалежно від того, чи будете ви мати поруч аптечку. Знаючи цю схему дій, ви зможете знайти все необхідне в найменшому аптечному кіоску чи навіть у будівельному магазині, адже все можна замінити підручними засобами», - наголосив волонтер.

Тренери розповіли, що протягом першого дня навчання слухачі засвоять 70% теорії, а 30% – це практичні навички. А вже завтра офіцери й курсанти будуть вчитися, як діяти в ситуаціях, коли виникає реальна загроза життю людей. При цьому варто пам’ятати, що під час війни допомоги потребують не лише військовослужбовці, а й мирні жителі.

Звертаючись до аудиторії, представник гуманітарної ініціативи Світового Конгресу Українців Уляна Супрун зазначила: «Ми захищаємо вас, бо ви захищаєте Україну. Саме зараз нам треба менше говорити, а більше робити практичних речей, які допоможуть врятувати найцінніше – життя людини».

n 0202152738

n 0202152738

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework