Як житомирські школярі освоюють дистанційне навчання. ВІДЕО

  Випускник житомирської міської гімназії №3 Богдан Макеєв вперше розпочав навчання дистанційно.

   Школяр розповів, що у понеділок, 16-березня, через інтернет-сайт гімназії отримав завдання з різних предметів. Деякі з них виконав і надіслав учительці на перевірку. І тепер чекає на результат.

  Нагадаємо, починаючи з цього понеділка на дистанційну форму навчання через запровадження карантинних заходів у зв’язку із вірогідністю поширення коронавірусу в Україні перейшли у всіх школах Житомира.

  Щоб дізнатися, як розпочали навчання по-новому, кореспонденти Суспільного Житомир побували у міській гімназії №3.

  Учень 11-ого класу житомирської міської гімназії №3 Богдан Маркеєв:

  "Сьогодні я вперше навчатимуся дистанційно. Спочатку від своєї вчительки я отримав посилання на офіційний сайт гімназії. Я на нього переходжу, переглядаю завдання для свого класу. Затим із переліку предметів обираю собі, наприклад - урок з української мови. Тут урок на тему "Пряма мова", є відео і текстові файли. От я переглядаю перший"

  Переглянувши два відео та текстові завдання, Богдан сказав, що інформація для нього була корисною.

  "Тут розділові знаки при прямій мові. Це дуже корисно для мене знати, тому що це я ще не проходив. Так. А тепер переходжу до тестів для самоперевірки. Ось відповім на перше запитання - правильно розставити розділові знаки у реченні. Напевно, правильний варіант В. У підсумку скажу, шо це був дуже корисний для мене досвід. У дистанційному навчанні є свої переваги. Наприклад, я можу робити паузи у навчанні, щоб піти поїсти, відпочити, зробити зарядку. Але ж є і недоліки. І, напевно, найголовніший у тому, що тут відсутній живий зв’язок спілкування з вчителем. Тобто, на звичайних уроках я маю можливість вільно запитати про проблему, яка мене турбує по певній темі. А тут треба буде певний час чекати на відповідь від вчителя. Тобто писати йому на поштову скриньку", - розповів Богдан Макеєв.

  За словами вчительки української мови, яка розробляла цей перший урок для 11 класу гімназії Тетяни Коваленко, для спілкування із вчителем існуватиме зворотній зв'язок"

  Тетяна Коваленко: "Це дуже важливо – зворотній зв’язок для учнів. До того ж, я планую ще на сайті створити дошку, де учні зможуть залишати свої коментарі стосовно теми. Можливо, додатково вони запропонують ще й відео, або графічні завдання, які вони знайшли самі. Я працюю у 7-ми класах, це – шості, сьомі, восьмі, дев’яті, одинадцяті класи. І для кожного з цих класів, на своєму Google-диску я розміщую завдання для уроків в окремі папки, і всі учні матимуть до них доступ. Упродовж карантину ці папки будуть постійно поповнюватися для учнів. До того ж, оцінки ми виставляти не будемо. Учні матимуть можливість самостійно перевіряти вірність своїх відповідей у тестах. А згодом , коли вони повернуться до звичайного навчального процесу, і у нас буде ущільнення матеріалу, їм буде легше засвоїти цей матеріал".

  Вчителька інформатики гімназії №3 Оксана Крошка розповіла: те, що сьогодні ви запровадили, це - використання технологій дистанційного навчання. "Звичайно, для дистанційного навчання потрібна розроблена платформа. Розумієте, нас поставили у такі рамки, щоб самі щось знаходили. І ми почали з усіх джерел щось шукати, обробляти. До того ж, це треба було швидко зробити, надати доступ дітям. А насправді, платформ українських надзвичайно мало і хотілось побачити, дійсно, для розробки дистанційного навчання платформи. Тобто не ми самі їх створювали, а користувалися ними".

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA: Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

  

Последнее изменение Вторник, 17/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework