У Житомирі 3 бригади швидких резервують на виїзд до хворих із підозрою на COVID-19

  Служба центру екстреної медичної допомоги в Житомирській області працює в посиленому режимі. Про це розповіла керівниця центру Світлана Мошківська.

  За її словами у Житомирі організували три машини, які виїжджають винятково до хворих із підозрою на COVID-19. Інші швидкі медичні допомоги працюють у штатному режимі. Кореспонденти Суспільного побували у пункті диспетчерської служби центру. Сюди надходить інформація про всі виклики з області.

  На Житомирщині 3 бригади швидких резервують на виїзд до хворих із підозрою на COVID-19

  За працівниці диспетчерської Тетяни Бондар, на кожного диспетчера припадає 10-15 викликів. Він розпитує і збирає повну інформацію, щоб зрозуміти, яку бригаду відправити на цей виклик. "Взагалі люди збентежені, і більшість у паніці дзвонять, цікавляться", - розповіла Тетяна Бондар.

  Коли наша знімальна група знімала цей сюжет, у диспетчерську службу надійшов виклик.

  Лікарка зміни Надія Кучинська: "Сьогодні це перший випадок, але так не було. Це виклик з Бердичева. Подзвонили з амбулаторії сімейного типу і сказали, що в них є хворий з підозрою на коронавірус. У нього температура, кашель, діарея. Він 10 днів тому був у Києві і контактував зі студентами. Температура 37,5. Прямого контакту з тими, що мігрували з-за кордону не було. А взагалі люди консультуються, як їм поводити себе в таких випадках. Ми також даємо поради і переправляємо їх до сімейного лікаря, щоб вони були під наглядом".

  Анна Варченко розповіла, що 10 років працює фельдшеркою на швидкій. Вона розповіла, як психологічно готує себе, коли вирушає на виклик до хворого з підозрою на коронавірус.

  Фельдшерка Анна Варченко: "Ми допомагаємо людям, тому ми маємо їх госпіталізувати і надати невідкладну допомогу. Ми діємо згідно з інструкції. У нас є захисні костюми і, якщо слідувати інструкції, то все буде добре. Завжди думаєш про людину, щоб їй було краще".

  Світлана Мошківська: "Загалом в області щоденно виїжджає від 94 до 98 бригад швидких. У кожному районі і місті визначені спеціальні бригади і машини, які виїжджають до хворих з підозрою на коронавірус, щоб не було пересікання з чистими бригадами, бо ми ж перевозимо й інших хворих: і пологи, і інсульти, і травми. Бригади укомплектовані мінімальним набором засобів. Швидка медична допомога викликається у екстрених випадках, якщо температура, нежить, сухий кашель, то зверніться до сімейного лікаря, там дадуть рекомендації і вже у крайньому випадку викликайте швидку".

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework