×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За рік ціни на житло на вторинному ринку піднялися в гривні в середньому на 88%

Ринок нерухомості Житомирської області, як і України в цілому, переживає не найкращі часи..

2014 року власники більш стримано пропонували свої об’єкти для продажу та оренди, ніж 2013 року: пропозиція скоротилася на 46%. Найвідчутніше це відобразилося на продажу та оренді квартир. У 2014 році було розміщено вдвічі менше нових пропозицій від продавців, аніж 2013 року. Загалом же, квартири в більшості випадків не продавали, а здавали в оренду, - повідомляють аналітики OLX.

За рік ціни на житло на вторинці піднялися в гривні в середньому на 88%. Так, у січні 2014 1-кімнатну квартиру в Житомирі можна було придбати за 235 135 грн. Уже в кінці року за подібну квартиру просили 441 685 грн. Хоча в доларовому еквіваленті ціни на житло залишилися на тому ж рівні, а в деяких випадках навіть знизилися.

Порівняно з 2013 роком, у 2014 році виросла кількість нових пропозицій з продажу та оренди будинків, продажу землі, кімнат, гаражів та стоянок. Житомиряни активніше почали цікавитися обміном нерухомості. Як і раніше, основну частку ринку Житомирщини займають пропозиції з оренди квартир.

Пожвавлення пропозиції нерухомості в регіоні спостерігається з початку січня 2015 року. Так, кількість нових оголошень на OLX в розділі «Нерухомість» у Житомирській області зросла на 45% порівняно з груднем 2014 р.

На даний момент на майданчику OLX розміщено біля 32 тис. оголошень щодо продажу та оренди житлової та нежитлової нерухомості на Житомирщині. Понад 78% пропозицій (біля25 тис. оголошень) стосуються міста Житомира, 7% - Коростеня, 3% - Бердичева.

n 0502152792

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework