Коло контактних з носіями коронавірусу коростенців – понад 50 осіб

  Про це розповів під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції СОVID-19 заступник Коростенської міського голови Олександр Дзига.

 З його слів, станом ранок 8 квітня в Коростені зафіксовано 4 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, - повідомляє korosten.today.

  «На жаль, всі чотири випадки коронавірусу безпосередньо пов’язані з конкретною локацією, як в простонародді у нас говорять «НГЧ». Причина цього, як я думаю, що хтось проігнорував карантині заходи, будемо детально з цього приводу спілкуватися», - додав Олександр Дзига.

  Відповідно і збільшилося коло контактних осіб – це члени родин, колеги. Офіційно їх вже понад 5 десятків. До того ж, є певна частина коростенців, про контактність яких інформації немає. А одже ми всі на сьогодні маємо зауважити, що потенційно таким можемо бути ми всі.

  Головний лікар Коростенської лікарні Микола Ходаківський наголосив, що лікарня до великого напливу пацієнтів не готова. Він мав на увазі брак захисних костюмів, без яких лікар не вийде ні до інфікованого пацієнта, ні до потенційно хворого на коронавірус.

  За словами Ходаківського, засобів індивідуального захисту вистачить приблизно на тиждень, бо жодного з захисних костюмів держава не надала очікується поставка необхідних захисних костюмів від благодійників.

  Ходаківський заявив, що державі необхідно нагадати про нагальну потребу в них.

  Натомість про те, що міська влада теж може виділити кошти на закупівлю костюмів, учасники наради - ані члени виконкому, ані лікарі - чомусь не згадали.

  Також на нараді піднімалось питання самоізоляції, точніше контролю за дотриманням режиму окремими громадянами міста.

  За словами нового очільника поліції коростенщини Дмитра Геращенка, поліція має докази порушення карантину. На порушника буде складено протокол за адміністративне порушення, з сумою штрафу 17 000 гривень.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 09/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework