15 бердичівських медпрацівників знаходяться у самообсервації

  Тобто вони і живуть, і працюють в лікарні, додому не ходять, з іншими не контактують, але виконують певні медичні заходи з хворими. Про це розповіла на засіданні надзвичайної комісії головний лікар Бердичівської центральної міської лікарні Лариса Бабікова.

 

  Крім того, є ще й медики, які знаходяться на самоізоляції вдома або ж на обсервації в госпіталі. Адже не завжди можна виконувати вимоги самоізоляції в одно- чи двокімнатній квартирі, якщо разом живуть кілька членів родини, - розповідає rio-berdychiv.info.

  Сьогодні у стаціонарі лікуються 9 пацієнтів, хворих на коронавірус, і ще четверо лікуються вдома. Одна хвора знаходиться у важкому стані у відділенні реанімації, для неї застосовують апарат штучної вентиляції легенів, але не постійно, а час від часу. До лабораторії відправлено ще кілька аналізів, і не виключено, що вони можуть підтвердитись найближчим часом.

  Два дні тому лікарня отримала дві упаковки "Плаквенілу", і дві хворі інфекційного відділення вже приймають цей препарат, а сьогодні лікарський консиліум має прийняти рішення щодо його застосування і для третьої хворої.

  Завдяки спонсорським коштам лікарня також закупила й інші антибіотики нового покоління. Всі хворі лікуються за рахунок бюджетних коштів, а членам лікарняної каси, крім того, допомагає і ця громадська організація.

  "Чому так багато лікарів на обсервації чи в ізоляції, - сама до себе звернулась з запитанням головний лікар, - тому, що ми стали інтенсивно тестувати пацієнтів всіх відділень, зокрема й терапії. На жаль, лікарі, що надавали їм послуги, теж контактували з хворими".

  На моє запитання, чи є серед хворих з підтвердженим діагнозом коронавірусу ті, які просто лікувались в лікарні в інших відділеннях, Лариса Миколаївна дала позитивну відповідь, зокрема - з очного відділення.

  Під час подальшого обговорення до медичного питання поверталися ще не раз і говорили про те, що нині в обсервації в районній лікарні перебуває 10 осіб, у яких взяли аналізи та очікують на їх результати. А взагалі в міській лікарні, крім хворих на коронавірус та медпрацівників, які разом з ними, залишилось всього кількадесят пацієнтів: пологове відділення – 11, ортопедія – 6, терапія – 8, гнійна хірургія – 5. Всі інші відділення взагалі пусті.

  Але присутній на засіданні комісії головний санітарний лікар міста все ж наголосив, що і до цих пацієнтів доступ відвідувачів має бути заборонений.

 Коли готувався цей матеріал, до редакції зателефонував чоловік захворілої на коронавірус медсестри з Гришковець. Він обурювався тим, що на брифінгу в ОДА керівник управління охорони здоров’я не хотів визнавати, що зараження пацієнтів відбулось вже в бердичівській лікарні, натомість називав ймовірною причиною контакт з приїжджими з-за кордону.

  До речі, саме цього чоловіка, який приїхав з Польщі, спочатку звинувачували у зараженні своєї дружини - медсестри очного відділення. Але вчора його аналіз показав негативний результат, можливо, тому він і почав активно роздавати обурені коментарі у Фейсбуці.

  А ще раніше сьогодні я мав зустріч з одним із сімейних лікарів Бердичева, яка зареєструвала підприємницьку діяльність і стала незалежною від нашого міського медичного керівництва. Вона хоч і казала, що в період епідемії засобами захисту має всіх забезпечити держава, але чекати цього не стала. За свої кошти купила все і навіть експрес-тести для виявлення коронавірусу. У якому спорядженні вона зустрічає своїх пацієнтів, можна побачити на фото нижче.

  Ось такі нині хроніки коронавірусного Бердичева на сьогоднішній день. І хоча сьогодні на комісії на адресу журналістів звучало немало негативних месиджів, мовляв, розганяють паніку, не завжди користуються лише офіційною інформацією і т.д., але ми і надалі продовжимо інформувати читачів як позитивними, так, на жаль, і негативними новинами.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework