Житомирський художник через пандемію COVID-19 не може повернутися в Україну

  Художник із Житомира Юрій Камишний більше місяця не може повернутися з Індії в Україну.

  Про це він скайп-зв’язком розповів кореспондентам Суспільного. За його словами, через карантин, який запровадила тамтешня влада, скасовані всі планові авіарейси. Чартер для наших співвітчизників поки не організовують українські посадовці.

  Юрій Камишний шукає творче натхнення в Індії не вперше. Цього року він прибув до країни у середині січня. Оселився у невеликому будинку на березі океану. Плани змінила епідемія коронавірусу.

  Юрій Камишний: "В Індії – карантин. Жодної людини немає на океані біля човнів".

  Під час карантину вийти за територію помешкання художник не має права, тому їсть перше-ліпше.

  Юрій Камишний: "Крупа-вода. Колись рятували кафешки, де можна було поїсти маленької, як тюлька, рибки. Може і курятина траплялася".

  За словами Юрія Камишного, він мав квиток до України на 3-тє квітня. Індійська влада встановила карантин та скасувала всі авіарейси із середини березня. Сьогодні із сусідньої з Індією країни Бангладеш на батьківщину відправляються семеро українців".

  Юрій Камишний: "Питання - як бути далі? Мені сказали чекати, як чекає посольство, консульство. Ігор Пулик, ми з ним зв’язувалися , відправляє із країни Бангладеш літак із сімома пасажирами на батьківщину".

  А це мама Юрія Камишного Євгенія Михайлівна. Їй 93 роки. Вона не бачила сина три місяці. Ми надали їй можливість поспілкуватися з Юрієм.

  Євгенія Камишна: "Мені дуже погано, і я не рада, що мені погано. А ти мені нічим не можеш допомогти".

  Юрій Камишний: "Нічого, мамо. Усе буде добре. У тебе настрій то кращий, то гірший. Вона погано чує. Їй потрібно перекладати".

  Юрій Камишний сподівається, що українців, які зараз перебувають в Індії, доправлять додому.

  Юрій Камишний: "Хотілося б приїхати додому, помалювати весну, поїхати в Пирогове. Дуже люблю Переяслав-Хмельницький. Житомирщина наша – священна, прекрасна. Хотілося б повернутися на батьківщину, якщо вдасться".

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework